Havaintoja

Alunperin oli tarkoitus mennä käymään Hämeenlinnassa katsomassa Jonnan kanssa tuota Ifan käytöstä, mutta aikataulujen pettäessä se keikka ei valitettavasti onnistunut. Käytiin sitten Jaskan ja Frein kanssa Otiksella kentällä treenaamassa. Ensin treenattiin Freitä ja mun koirat sai vaan odottaa remmit peräkoukkuun kiinnitettyinä. Ifan vuorolla sitten päätin, että treenataan koemaista treeniä silleen, että otetaan kehääntulotarkastus ja siitä hihnaseuruu ja vapaaseuruu niin, että Jaska liikkuroi.

Sää oli lämmin, kenttä tuttu ja Jaska vielä tutumpi, mutta jokin tässä kuviossa aiheutti Ifalle sen saman ahdistuksen mitä se on nyt kokenut kokeissa. Aivan samalla tavalla se paineistui, ei kyennyt tekemään kunnolla, ja aina vapautuksen jälkeen painoi hännän koipien väliin ja lähti juoksemaan pois. Vaikka sai palkkaa liikkeiden jälkeen. Noiden kahden seuruun jälkeen otin kolmannen seuruun, jossa palkkasin väleissäkin. Seuruu itse oli hyvä, mutta vapautuksessa jälleen sama reaktio kuin yllä kuvailin. Sitten koitettiin liikkeestä maahanmenoa, jota se ei tee ollenkaan. Ei vaan mene maahan. Ei, ellei kädellä näytä ja sittenkin käske useampaan kertaan. Makaa kyllä, mutta ei nauti olostaan, ja vapautuksen jälkeen koittaa taas juosta pois, vaikka olisikin saanut palkkaa.

Luoksetulossa kutsuin kahdesti, eikä Ifa lähtenyt edes tulemaan luokse. Lähdin sitten juoksemaan pakoon namipussia heilutellen ja koiraa kutsuen, jolloin Ifa kyllä lähti tulemaan, mutta ei mitenkään supernopeasti silti. Liikkeestä seisomista ei edes yritetty. Hypyllä oli varastaa jo liikkurin “käsky” -sanasta. Muutenkin oli menossa kokoajan, kuitenkin selvästi paineistuneena, hyppäämään hypyn ennen annettua käskyä. Meinasi hypätä sen kun käskin sivulle, meinasi hypätä sen kun korotin ääntäni kutsumalla sen pois, ihan sama mitä sanoin, niin oli vaan menossa hyppäämään sen, tai sitten pyöri taas ympyrää mun ympärillä, ja jo pelkkä sivulletulo oli maailman vaikein asia. Ei meinannut kyetä siihenkään enää ollenkaan. Lisäksi Ifa koitti taas kiivetä mun jalkaa pitkin syliin. Aivan käsittämätöntä. En tiedä, aiheuttaako tämän kehääntulotarkastus vai liikkurointi. Pitää kokeilla viikonloppuna.

Nyt ainakin löydettiin mikä saa toiminnan esiintymään, joten toivottavasti päästään puuttumaan siihen. Kyllä tää tästä.

Oon tässä jo pari päivää miettinyt, että yhet lyriikanpätkät on nyt meijän theme lyrics.

“There is no future there is no past.
Hand in hand we arise from the dust.

Side by side we are the higher force.”

2 Times Terror – Forever Mine.

Ei väliä menneellä eikä tulevalla, tästä me noustaan yhdessä. Yhessä me voitetaan tää kaikki.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s