Hiljainen aktiivisuusnaksuttelu

Saimme Jonnalta vinkiksi kokeilla Ifan kanssa sellaista, että mennään vaan pihalle ja naksutellaan koiran aktiivisuudesta, kun se tarjoaa kontaktia jne. Käsky kävi tosin että koira hihnassa ja itse täysin passiivisena, kumpikaan ei kokonaan toteutunut, joten en tiiä menikö sen treenin hyödyt sitten siinä. 😀 Noo, tuskimpa, reeni ku reeni o hyväksi.

Kuitenkin, otin siis koiran hihnassa ulos, namit taskussa ja naksu kädessä. Seisoin hiljaa paikallani ja naksauttelin siitä mitä toi lähti tarjoamaan; istumista, peruuttamista… Sitten kun näytti siltä, että se jumittuu tarjoamaan sitä peruuttamista, niin päätin lähteä kävelemään. Kävelin ympäri pihaa sinne tänne ja naksauttelin, kun tuli mukana kontaktissa. Se tosin teki sitä koko ajan. Naksautin, kun pysähtyessäni istui perusasentoon. Naksautin, kun teki hyvää täykkäriä vasemmalle, peruutti, tuli mukana sivuaskelissa… Ei se ollut muualle menossakaan ja tuli tosi hyvin mukana kokoajan. Sitten kääntyilin sillä tavalla, että koira jäi mun eteen ja ootin taas että se tarjoaa asioita. Kun olin pari kertaa naksauttanut istumisesta, jäin odottamaan että se tarjoaisi muuta. Ifa näytti niin siltä että “eiiiiii mä tiiän et se haluu et meen maahan ;______;” ja sitten hiiiitaaaasti tuskaisen näköisesti meni maahan. Naksautus siitä, ja toistettiin sama. Edelleen yhtä ällöä, mutta tarjosi. Kahta enempää ei otettu sitä ja jatkettiin taas pyörimistä. Ihan täysillä se oli mukana hommassa sen jälkeenkin.

Sanaakaan en siis koko treenin aikana sanonut Ifalle, joten kaikki oli sen omaa tarjoamista. Sää oli tuulinen ja taivas aivan pilvinen, ihan harmaata, mutta joku 20C lämmintä silti. Pitää päästä koittamaan samaa jossain muualla kuin tutussa pihassa taloyhtiön parkkiksella. Mitähän kävis jos ottais liikkuroitua seuraamista samalla tavalla. 😀 Hmmmm.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s