Hallilla treenaamassa round 2

Tänään oltiin toisen kerran Jaskan, Frein ja Ifan voimin hallilla reenimässä. Meillä tosin kävi sellanen taktinen heräämisongelma, joka supisti treeniaikaa aika minimaalisesti, mutta selvittiin jotenkuten. Lämmittelyteknisistä syistä johtuen tänään oli Ifalle pelkkä tokopäivä. Otettiin hallin pikkutila omaan käyttöön, ja siinä vedettiin treenit.

Alkuun muutama tunnetilatreeni, ja sitten muihin aiheisiin. Ifa oli alkuun tosi jäinen, ei meinannu taas tulla hommasta yhtään mitään. Seuruussa ei ollut yhtään mukana ja haahuili minne sattuu. Puuttui muutenkin tekemisen into. Kunnes sitten otin hihnan irti. PIMM. Yhtäkkiä koira suorastaan sinkoutuu sivulle ja lähtee seuraamaan tosi hyvällä vireellä. Ööööhhh… Jaa, okei… Pitää siis siirtyä sinne AVO:on kerta nää ALO:n hihnajutut masentaa? 😀 No, vapaana sitten otin liikkeestä seisomisen, jossa olikin yhtäkkiä kamalia ongelmia. Paineistui hirveästi siitä kun palaan sen luokse. Ekalla kertaa se lähti siinä kiertään mua ympäri, ja lisäksi tarjoaa istumista ja maahanmenoa. Hinkattiin sitä sitten, että käskin sen seistä ja kävin kääntymässä ja palasin takaisin, mutta ei, kammottavaa, paineistuu. Ahaa. No, tein sitten silleen, että alusta koko liike, ja käydessäni kauempana kääntymässä, niin tiputin namin maahan näkyvästi, ja kuinka ollakaan kesti sen että palaan sivulle ja siitä heti vapautus. Jätettiin sitten seisomisen hinkkaaminen siihen.

Olin utelias kokeilemaan liikkeestä maahanmenoakin, vaikka se epäilytti. Käskin ensin sivulle, maahan, istu, ei ongelmaa. Suostui siis ylipäänsä menemään maahan. Ja sitten liikkeenä ja kas vaan, ei mitään ongelmaa, jes. Luoksetulokin otettiin, olin vissiin liian pitkään ihan siinä hilkulla että avaanko suuni vai en, ja Ifan patoaminen petti ja se lähti juokseen jo ennen kutsua. Olin että höpöhöpö ja uusiksi, olin itse selkeämpi, ja sieltä se sinkosi laukalla. Ei ongelmaa. Tämän jälkeen myös seuruu rupesi näyttämään seuruulta, paitsi että välimatkaa löytyi yhtäkkiä jostain aivan liikaa sivusuunnassakin.

Loppuun otettiin vielä hyppy, kun siinä pitää aina vahvistella sitä, että jäisi siihen keskelle ja suoraan kun meinaa aina jäädä tosi vinoon. Hypyn esiin kaivamisesta Ifa innostui aivan valtavasti ja oli ihan täpinöissään, jouduin käskemään monta kertaa että sain sen ensin sivulle, kun jokaisesta “sivu”-käskystä se olisi halunnut hypätä sen esteen. 😀 No, sain kuin sainkin sen sivulle, ja heti luvan saatuaan se sinkosi esteestä yli kuin raketti ja jäi hienosti suorana seisomaan. Aaaaah pätevä pätevä lapsi.

Jotain tuossa hihnassako sitten on, kun sen kanssa on inhottavaaaaaa tehdä mitään… Pitää alkaa kotonakin treenaamaan koira hihnassa?? Varmaan. Parempi mieli näistä treeneistä jäi enivei, kun se pystyi tekemään enemmän kuin viimeksi, ja vire parani loppua kohti. Vielä on tekemistä, vielä ei kokeisiin uskalleta, mutta vielä me jonain päivänä saadaan se vika ykkönen TK1 varten ja sit korkataan AVO… Kyllä… Ooottakaa vaan… 😀

Paluumatkalla saatiin sitten Jaskan kanssa päähänpisto, että pitää päästä treenaa canicrossia. “Hitto, mennäänkö ostaan vetovaljaat?” “No, hitto… MENNÄÄN!” 😀 Nyt mulla on kunnon vetovyö ja Ifalle Zero DC Short -valjaat! Nuo mustaoranssit, tottakai. 8) Käytiin Murren murkinassa sovittelemassa koirille valjaat. Nyt on siis Freillä ja Ifalla valjaat, ja kun vaan kelit sallii niin reenaamaaaaaaaan! Tai Frein kanssa voi jo nyt treeniä kunhan viitsii, me joudutaan ootteleen kuivia kelejä, sellasia, että voi laittaa ton juoksemaan ilman vaatteita. Oottakaa vaan viel me vallotetaan tääki laji… :’D Ja jos ei me, niin Jaska ja Frei ainakin! Huominen chillaillaan kotosalla ja maanantaina on sitten matka luustokuviin. Tai Ifan kohilla vaan selkäkuviin, mutta kuitenkin. Jännittää jo vähitellen…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s