Hyvinkäällä treenaamassa

Treeniprojekti etenee kun kurvattiin eilen Hyvinkäälle treenaamaan. Eikä tarvinnut yksin treenata, kun noukkastiin matkalta mukaan Netta ja Riesa ja saatiin samalla siis kätevästi häiriötä treeneihin. Tää oli sikäli mielenkiintoinen treenikokeilu, että paikka on sellanen, jossa Ifa on kahdesti ollut ennen ja molemmilla kerroilla se on vammannut alustaa niin paljon, että oo ees suoraan suostunu käveleen saati paljon mitään muutakaan tekemään. Viedessäni tavarat koirien kanssa autolta sinne, Ifan järkytys oli jotenkin käsinkosketeltavaa, sen ilmeestä niin näki että se oli ihan “ooooooo fuq ei ei ei ei tätä paikkaa…”, ja sit se alko kiskoo pois. Noooo jätin tavarat sinne ja lähin kävelee koirien kanssa vähäsen, nii Ifa vaa remmi kireellä kiskoo pois sieltä. 😀 Aattelin vaan että jaahas, tämäpä lupaavaa. Ilmeisesti paikka jännittikin Ifaa oikein tuntuvasti, koska sille tuli kiire puskaan asioille, veti maha löysälle samantien kun vaan tajus missä ollaan… Vaan eipä siinä, sitte takasi kamojen luokse, tasku täyteen namia, naksu käteen ja tunnetilatreeniä tekemään.

Oli muuten kaikki jännitys tiessään ja yhtäkkiä koira oli ihan tykki. Sujahti sivulle oikee lentäen ennenku kerkesin kissaa sanoa, kerta toisensa jälkeen. Eikä vammannu alustaa varmaan kertaakaan. Wou!! Oli tosi epätodellinen olo, ei se oo ehkä ikinä ollu kenenkään muun nähden treeneissä noin tykkinä. 😀 Aivan käsittämätön vire eikä tietookaa että ois haitannu paikka ja alusta. Oon todella tyytyväinen. Otettiin sitten seuraamista taas, sitä oikean paikan hakemista ja se edistää kyllä edelleen. Nyt vaan totesin, että mä en varmaan puutu siihen tarpeeks herkästi, taidan sallia sille tiedostamattani sitä edistämistä jonkun verran. Sitä on jotenkin vaikea arvioida täältä korkeuksista. 😀 Joten pitää olla vielä tarkempana jatkossa. Hyvää kumminkin se, että kun vedettiin sellanen 30 askeleen suora, niin kontakti pysyi katkeamattomana. Nyt mä vaan unohdin taas tehdä tarpeeksi niitä pysähdyksiäkin. Yhdessä Ifa meinas vähän unohtaa istua, mutta pienellä odottamisella muisti kumminkin, ettei sentään huomauttaa tarvinnut. Ja juoksussa seuraa nyt tosi hyvin!!

Otettiin myös hyppyä. Liikkeessä ei sinänsä ole mitään ongelmaa oikeen ikinä ollut, paitsi se, että Ifa jää kaikkialle paitsi keskelle esteen taakse. Kun siis ohjaajasta katsoen Ifa menee aina ihan oikeaan reunaan esteen takana. Yritin tätä asiaa sitten korjata palkkaamalla sitä keskemmälle, mutta ei, ei mitään vaikutusta. 😀 Netta näytti miten se heittää siinä lelun koiran taakse palkaks eikä oo ongelmaa että ois koira liian lähellä tai sivussa. Koitin sitten samaa namilla kun ei tuo leluilla leiki muualla kuin kotona, mutta en nyt tiedä tuliko vieläkään edistystä. 😀 No, ei tämä vielä kriittinen asia ole, kyllä tuolla ALO:ssa vielä kymppiä saa, ja jos ikinä se seuraava ALO1 saadaan niin pohditaan sitten uudelleen tuota hyppyä sen AVO:n takaisinhypyn takia.

Liikkeestä seisominen otettiin, ei moitittavaa, toimii. Maahanmenoja naksuttelin ensin ihan vapaasti, siis koira edessä ja milloin missäkin, ei mitenkään käskyn alla mukana ja näin. Kivoja maahanmenoja saatiin, eikä se ällöttänyt Ifaa about ollenkaan. Niitä otettuamme muutamat niin otin liikkeestä ja hyvinhän se toimi. Kertaakaan en joutunut treenin ainaka käskemään koiraa maahan kahdesti, joka on ihan superhyvä juttu.

Ok, ei jännittänyt maahanmenot, mutta joku sitä kummiskin vähän sit jännitti, koska luoksetulossa teki sen, minkä on tehnyt ehkä tasan kerran aikaisemmin, huhtikuussa 2011, eli meni ja perkele varasti. Ei ollut edes liikkuroitu, en vaan ollut kerennyt kutsumaan sitä vielä.

004

Vaan paha saa palkkansa. Olin jättänyt Ifan istumaan Netan ja Riesan lähelle, ja Ifan varastaessa luokse Riesa pinkaisi sen perään. Yhden “pärr” Ifa kerkesi sanomaan ennen kuin ehdin väliin. Täsmennetään, ei Riesa siis ollut Ifalle mitään tekemässä, että ei mistään sellaisesta kyse. 😀 Piti vaan ehtiä väliin, kun Ifa ei halua luokseen ketään, tuollainen arkajalka kun on. Sen siitä saa Ifa, kun menee ja varastaa. No, eipä Ifa siitä mitään painetta edes ottanut vaikka ehkä vähän luulin että olis saattanut, käskin sen vaan uudestaan sivulle ja siihen se tuli ihan yhtä hyvin kuin aina ja otettiin uusi luoksetulo. Nyt se teki kyllä jonku kolmikaarisen kiemurauran tullessaan, mutta laukalla tuli kumminkin. Vähän oli jäädä perusasento vinoon. Että ehkä me enskerralla otetaan vähän lisää luoksaria, vaikka sit liikkuroituna ja varmistellaan ettei se jatkossa keksi varastaa kans.

Jäin miettiin että mitäs muuta me tehtiin mutta ainiin, kokeiltiin noutoa! Meni laukalla, nosti vähän haparoiden, palautti ravilla ja jäi metrin mun eteen istumaan vinossa. Käskin tulla sivulle, korjasi aika veltosti sivulle, josta otin kapulan just ennenku se tiputti sen. Lisäks Ifa pomppas ylös samantien ku olin kapulan siltä ottanut. Ei ihan kympin nouto tämä. 😀 No otin sitten uudelleen vaan silleen, että heitin siihen lähelle eteen. Toi paremmin sivulle, ja käskin sen odottaa ottaessani kapulan, jolloin juuri ja juuri pysyi istumassa. Noooo, pientä hiomista vielä, ei mitään ihmeitä kumminkaan, kyllä sen vielä priimaksi saa. 😀 Heitin siis tosiaan sorvattua kapulaa, luulen että tunnarin kanssa vastaavaa ongelmaa ei olisi ollut.

Ainiin tottakai sitä paikallamakuutakin otettiin. Se kyllä Ifaa jännitti kans edelleen. Okei, pää meni kyllä maahan ja siitä sitten aika tiuhaan palkkailin, mutta joka helveten ikinen kerta kun olin käynyt sen palkkaamassa, niin se nousi sieltä maasta. Ei pysynyt siellä ilman erillistä käskyä. En myöskään ottanut kovin pitkää paikallamakuuta kovinkaan pitkällä välimatkalla. Ei se olisi 2min makuuta vielä kestänyt hyvän vireen säilyttäen, ei mitenkään. Vähän harmi, mutta toisaalta, se on vielä työstettävissä. Vielä on aikaa. Ja hitaasti hyvä tulee, hätäilemällä saa vaan nykyiset vähätkin pohjat pilattua. Jatketaan.

Ihan viimeisenä otettiin kosketustreeniä. Ajattelin hävyttömästi hyödyntää sen, että on Ifalle tuntemattomampi ihminen paikalla, ja pyysin että Netta tulisi kokeilemaan sitä. Sissus sentään miten epäluuloisena Ifa vilkuili, pari kertaa kosketuksen kadottaen, mutta kykeni kuin kykenikin tarjoamaan sen aina uudelleen ja tadaa, kyllä siihen sai koskea, ilman että siitä piti pitää kiinni! Ja sai hampaita katsottua myös! Jes, kerrankin joku treeni edes tuottaa tulosta. 😀 Onhan tuossakin vielä hiottavaa, mutta on toi silti ihan huima edistys. Nyt pitää vaan muistaa edistää treeniä myös pöydällä. Maassa se on selkeesti helpompaa Ifalle.

Liksukin oli mukana ja pääsi jotain pientä tekemään. Oon nyt asiaa juoksukontaktit seuraillut sen verran, että hotsittaa oikeasti sitä opettaa noille. Ja kun oli sopivasti puomin kappaleet maassa niin eikun kokeilemaan. Tosin OKEI olis pitänyt olla lisää malttia mukana, etenin aika tosi paljon liian nopeasti (ei nyt vahinkoa tehden, mutta turhaa). Juoksutin ensin ihan vaan maassa sitä namialustalle, ja kun pinkoi sinne täysiä niin laitoin puomin alastulon maahan sellaisenaan. Tässä mokasin sen, että mä aina lähetin sen siitä lankun toisesta päästä, lankun päältä. Olis pitäny opettaa se juoksemaan siitä itte ja lähettää kauempaa. Mut ainakin tolleen lähetettynä näytti laukat osuvan hyvin suoraan kontaktialueen keskelle. Sen jälkeen sitten mokasin vielä sen, että nostin alastulon minipöydälle ja juoksutin siitä pari kertaa. Sain myös pari videota siitä, joiden perusteella ymmärrän kyllä itsekin siirtyä takaisin tasaisen maan juoksutukseen ensin. Innostaa kuitenkin, joten jatketaan tätä, mahdollisuuksien mukaan. 🙂

Pääsiäisenä ollaankin menossa seuraavan kerran treenaamaan, tällä kertaa kolmas eri halli, Loimaalla! Sain myös eilen kuulla, että supervillasukat ovat valmistuneet, joten sitäkin suuremmalla syyllä tässä treenejä jatkettava. 🙂 En malta odottaa. Oli kokonaisuutena niin hyvät treenit kumminkin, että olen hyvillä mielin – asiat etenee ja osataan me jotain! Tähän väliin voidaan muistella miltä toi koira näytti tokoillessa silloin 2011…

001

009

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s