Hyviä uutisia ja edistyneitä treenejä

Heeeeell yea! Päätin, että nyt nyt nyt, otetaan tää homma nyt niin tosissaan, että makso mitä makso, me mennään tokokurssille, piste. Mut koska me halutaan treenaa niin, että hyvä vire on edes teoriassa mahdollinen läpi treenin, tarvitaan edelleen sisätila. Lämmin sellainen. Ja mielellään tarpeeks monta kurssikertaa. Nooo vaihtelin sitten parit mailit tuossa ja tädää, 8.5. alkaa meillä Toko E -kurssi Kompassilla! 10 kertaa, helatorstai pois lukien, niin kurssi päättyy just sillä viikolla kuin mitä oon kesäks kaavaillu koetta! Eli ihan täydellistä. Ja koska ollaan ihan pro, siis suomeks ollaan kokeiltu vähän kaikenlaista treeniä, niin saadaan tosiaan skippaa ekat neljä tasokurssia ja mennä suoraan E:hen. 🙂 Sitä varten vähän haastateltiin meitä et mites ollaanko tehty noutoo, kaukoi, ruutuu ja seuraamisen sivuaskeleita, kun niistä pitäis jotain pohjia jo vähän olla, jonka lisäks alkeista lähdetään tunnarin, metskun, luoksarin stopin ja merkin kanssa.

No meillähän nouto kokolail toimii, kaukojen alkeita on treenattu, ruutuakin on joskus treenattu vaikkei se sinne hakea osaakaan ilman apuja vielä, seuraamisen sivuaskeleet joo ei ihmeitä, tunnaristakin superalkeita joskus otettu, metskun pitoa harjoteltu, luoksarin stoppia yritetty opettaa ja merkin osaa kiertää, joskaan ei pysähtyä taakse, mutta ei kai tuon opettaminen nyt vaikeaa ole. 😀 Ihan sika hienoa kyllä päästä kurssille ja tuossakin tuli olo, että hei, tosiaan, ollaan me jotain joskus treenattu ku kaikenlaista jo osataan.

Miähän sitten innostuin totta kai hommasta niin kovin, että eikun samantien treenaamaan! Ensin sisällä seuraamisen sivuaskelia jotka oli ihan super! Niin hyvin teki että. En kyllä tiiä miten niitä vasemmalle tekis, kai se on vaan käännettävä hartiat sinne ja astuttava koiran edessä ne askeleet kun ihan noin vaan en saa tota väistättään sinne mutta no. Ehkä kurssilla tsekataan kelpaako tää tyyli, jota kyl kokeissa näkee käytettävän. No eipä niissä kummempia ollut, joten otin perään yhen paikallamakuun. Sanoin vihjesanan, naks ja palkka, sanoin kyllä, käskin maahan, naks ja palkka, sanoin odota ja jätin koiran. Jäin seisomaan selin koiraan, katoin kellosta 20sek aikaa, käännyin, koira makas pää maassa, naks ja palkkaamaan ihan superpalkat ja kehut ja jätettiin se siihen.

Suunnattiin seuraavaksi ulos. Koitin ottaa siinä lisää niitä sivuaskelia, ja kas nyt ei pelittänytkään yhtään samalla tavalla. Oli vire vähän laskenut matkalla, enkä sitä tajunnut nostatella ennen treenin jatkumista. No, jotain epämääräistä saatiin aikaan siinä kunnes vaihdettiin liikettä. Koira autoon ja akka rakentaan. Viritin meille ruudun! Tötsineen nauhoineen kaikkineen, ai että. Päätin että nyt lähetään ihan siitä et katotaan mitä koira osaa. Otin sen sivulle, näytin ruutua kohti, kysyin missä ruutu, missä ruutu ja annoin käskyn ruutuun! No eipä se sinne mennyt ei, mutta niin vähän odotinkin. Jäi johonkin ruudun eteen, sitten kävi ihmettelemässä yhden tötsän edessä, ei hajuakaan siis hommasta. Oorrait. Hetken mietin, että millee lähetää sitä sitten lähestymään. Mä vaan koen, että Ifalla siinä on se, ettei se nimenomaan hahmota niien tötsien merkitystä siinä hommassa. En siis halunnu namia tai kosketusalustaa sinne, koska sitten se kattoo vaan sitä eikä niitä tötteröitä. Päätin lähestyä asiaa sitten sillä, että jätän koiran odottamaan, kävelen itse ruutuun, kuiskin siinä että tässä ruutu, ruutu, tässä ruutu, palaan koiran luo, hetsaan taas vähän missä ruutu missä ruutu pannasta kiinni pitäen ja lähetän. Ja tämähän toimi aika hyvin! Otin kahdesta suunnasta ja aika hyvin se alkoi sitä hahmottaa. Loppuun tein sellasia, etten enää näyttänyt sille ruutua, olin vaan käskenyt sen sivulle, kuiskin sille tuota missämissä ja käskin, ihan ilman mitään eleitä, ja tadahhh.

Oksennan kyllä ehkä ton mun äänen takia mutta jos muteette videon niin säilytätte kuuloaistinne. 😀 Anyway. Ei jää ihan eteen eikä mee ihan taakse, vaikka ehkä niinku… no enemmän se jää eteen kuin taakse. Mutta sinne se kipittää. Lisää varmuutta ja pidempi matka niin todennäköisesti löytyisi enemmän laukkaakin. En viitsinyt tuon pidemmälle ruutua ottaa, siis että koittaisin käskeä maahan ja näin. Pidättäydyttiin ihan vaan ruutuun hakemis -treenissä. Olen tyytyväinen. Ruudun jälkeen pikkusen seuraamista taas, että naksuttelin oikeasta paikasta ja liikkeen lopuksi perusasennoista. Pitkässä kaaviossa koko homma kusee selkeesti enemmän, ilmenee haahuilua, paikka elää sivusuunnassa, jopa kontakti katkeaa… Ainakin tänään. Mut perusasennot löyty aina pysähtyessä! Jotain hyvää edes. 😀

Palattiin sitten sisälle ja halusin ahneena ottaa vielä metskua. Istuin sohvalle, laitoin metskun matolle ja annoin Ifan ihmetellä asiaa. Kävi tökkimässä sitä nenällä, muttei lähtenyt tarjoamaan. Pyysin sitten vähän että no, toi mukaan, ja khah, nosti! 😀 Ihan ilman mitään jesareita! Metsku sellaisenaan! Vitsi mikä piski. Wau. Hirveä palkka siitä sitten ja uusintayritys ettei vaan sattumaa ollut. Nosti taas ja toi mun luokse ja irroitti vasta kun annoin luvan. Oolalaa. Koira tosin seisoi joka kerta, joten päätin ottaa kolmantena yrityksenä sellasen, että käsken sen istua. Ja hah, sehän istui. Metsku suussa. Jumalauta on se hyvä koira. 😀 Ai että oon tyytyväinen. Siitä taas superpalkka ja metsku pois ja treeni päättyi.

Loppuun voisin vielä esitellä tämän hetkiset treeninamimme. Olemme lähestulkoon täysipäiväisesti siirtyneet ziwipeakin lastuista Natural Menuun, uppoaa Ifalle tooosi hyvin. Tuota on puolentoista kilon säkki, ostettiin viimeksi Turussa käydessämme – kohta pitää santsata lisää. 😀 Sitten viimeisimpänä löytönä löysin Ifan ihan ultimate supersuosikkinameja Mustista ja Mirristä, nimittäin näitä Fish4Dogs -nameja. Siisus että toi on ihan hulluna noihin. 😀 Meillä oli joskus kauan aikaa sitten tuollainen purkki kun vissiin sain sen silloin jostain, ja nyt kun sattumalta ohimennen näin noita lisää Mustissa ja Mirrissä niin oli samantien ostettava. Toimii. 🙂

Advertisements

2 thoughts on “Hyviä uutisia ja edistyneitä treenejä

  1. Alunperin kerran Turussa käydessäni käytiin lemmikkieläinkaupassa, ja sieltä sai silloin ottaa pienen maistiaispussin niitä, joten napattiin sellanen ja sit huomasinki että Ifa ihan hulluna niihin. Se pussi tosin loppu nopeesti, joten unohdin koko asian yhtä nopeasti. 😀 Seuraavan kerran Turussa kun käytiin siellä taas niin muistin että niitä voisi ostaa lisää, siksi pussi on Turusta hankittu. 😀 Just kyllä kun pussin pohja alkaa vähitellen häämöttää niin tutkin että mistäs tuota saa lisää ja löysin tuon, että Murren Murkinastahan sitä. Ei me Turussa ihan pelkän koirannamien takia käydä, vaikka matkailu onkin tosiaan mukavaa. 😀 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s