Oikealla puolella seuruu

Viikonlopun treenimäärä on ollut aika uskomaton. Toisaalta eikö sitä sanota, että parempi treenaa usein lyhyitä sessiota kerrallaan kuin kiskaista tunnin treenit putkeen? No sitä on nyt noudatettu.

Päätin vielä ennen koirien iltaruoan antoa treenata Ifan kanssa oikealle puolelle sivulle tuloa ja siinä liikkumista. AVO-koreo kun sisältää kunnianhimoisen suunnitelmaan sivuaskelista oikealla puolella, niin olis varmaan kohtalaisen asiallista opettaa koiralle edes se sivulletulo sillä puolella… 😀

Oikeen puolen sivulletuloa on harjoteltu joskus ja jouluna, rally-tokossa kun sitä vähän niinkun tarttis. Ei kuitenkaan olla harjoiteltu sitä koskaan niin paljon, että Ifa osais tulla käskystä siihen ilman käsiapuja. Joten nyt harjoittelemme asiaa uudelleen ja milläs muullakaan kuin imutuksella. Koitin hyödyntää kosketuskeppiä, mut toi höntti koittaa tuijottaa sekä keppiä että mua samaan aikaan ja jää aina liian kauas ja vinoon ja mitä kaikkea. Joten imuttamalla saadaan paikka oikeaksi.

Harjoiteltiin sivulle tuloa, ihan muutaman askeleen liikkumista ja käännöksiä paikallaan. Lopuksi imutin yhden sivuaskeleen. Treenin edetessä onnistuttiin jo saamaan onnistuneita 1-2 askeleen seuruita ilman että oli käsi ihan Ifan nenässä kiinni. Ei mitenkään minä selkä suorana ja kädet sivuilla heiluen, mutta edistystä siitä täysimutuksesta kuitenkin. 🙂 Imutellaan sitä nyt lisää vielä ja koitetaan saada yhdistettyä meidän “vid”-käsky tuohon sivulletuloon. Sitten lähdetään lopulta hiomaan niitä sivuaskeleita.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s