Koiratanssikisat JANKK 28.2.2016

Huhhuh mikä reissu. 😀 Tämä kisapäivä oli erikoinen, ja erityinen. Seisoimme ilmoittautumisjonossa, kun meille tultiin ystävällisesti kertomaan, että tuolta yhdestä kohtaa hallia löytyy vielä päälle jätetty lämmityspuhallin ja että me voidaan nahkojen kanssa parkkeerata sen luo niin tarkenemme olla. Se oli kyllä kultaakin arvokkaampi teko! Ilman puhaltimenvieruspaikkaa mun koirat ei ois tarjennu mitenkään olla siellä hallissa kaikkia niitä odotteluaikoja. Nyt ne aivan onnessaan loikoili reporankoina kyljellään pitkin kevythäkkiä kaikki odotteluajat. Kiitos! ❤

Ensimmäisenä suoritusvuorossa oli Ifa, HTM ALO:ssa. Oltiin kuuden koiran luokassa viidensinä suoritusvuorossa. Mun kaikki aika meni siihen että yritin olla jännittämättä, kuunnella musiikkia ja rauhoittua, enkä yhtään kyennyt katsomaan mitä muut kehässä tekee. Kehääntutustumisessa Ifa oli sitä mieltä, että se tietää mihin kammottavaan mestaan me on tultu, kunnon paineet päälle, kiersi taas mun selän takaa sivulle istumaan jota se siis tekee vain paineistuneena. Olin ihan että jahas oh well se oli sitte tässä, koira on paineissa eikä suostu tekeen mitään. Great. Aattelin että no, vedetään meijän hienotuunattu koreo ja mä keskityn siihen, että muistan liikuttaa käsiäni ja autan Ifaa sen verran, että se ei karkaa liian aikaisin oikealta seuruusta vasemmalle puolelle.

Pyytäessäni musiikin päälle, Ifa päätti reagoida mun kädennostoon ja lähti siirtymään mua kohti, ja lopulta se istui melkeen selkä mua vasten mun edessä. Eipä ollut paljon aikaa korjata, niin vedettiin sitten aloitusliike siitä ja matka jatkuu. Sain kuin sainkin liikuteltua käsiäni jotenkin koreon aikana. Ja se oli selkeästi hyvä juttu myös Ifalle. Jouduin siinä sen verran vapautumaan kyetäkseni käsiäni liikuttamaan, että Ifakin huomasi sen ja otti positiiviset vaikutteet välittömästi ja petrasi suoritustaan huimasti. …Mitä nyt noi mun käsien liikkeet on ihan kammottavat…  Jonkin verran viime kertaa suurempia apuliikkeitä tein Ifalle, mutta niiden avulla saatiin sentään pakka pysymään kasassa!

Istuskelin sitten kaikessa rauhassa juttelemassa tuttujen kanssa, kun Anna kävelee ohi ja onnittelee. Olin ihan että mitä apua hei onks tulokset tullu seinälle, tarkottaaks toi nyt et meil meni hyvin?!? 😀 Äkkiä tuloslistausta katsomaan ja niin vaan irtosi sillä esityksellä 166,67p, KUMA ja sija 2/6!!

Hannele Parviainen
Tekninen laatu Liikkeiden määrä 39p
Liikkeiden laatu 39p
Taiteellinen vaikutelma Yhtenäisyys ja kumppanuus 41p
Koreografia 40p
“Hajontaa positioissa eli koira ei pitänyt paikkaa, muuten iloinen pari, joka selvästi nautti tekemisestä.”
Mari Väänänen
Tekninen laatu Liikkeiden määrä 41p
Liikkeiden laatu 39p
Taiteellinen vaikutelma Yhtenäisyys ja kumppanuus 42p
Koreografia 41p
“Ihana vauhdikas koira. Kontakti hyvä ja asenne kohdallaan. Koska tekemisen meininki on niin hyvä, kiinnitä jatkossa huomiota jo myös tarkkuuteen, koira tahtoo edistää herkästi (ja vähän irrota). Hyvällä tiellä olette, ohjelmaa oli kiva seurata. Ohjaaja liikkuu hyvin.”
Heli Nousiainen
Tekninen laatu Liikkeiden määrä 45p
Liikkeiden laatu 44p
Taiteellinen vaikutelma Yhtenäisyys ja kumppanuus 46p
Koreografia 45p
“Iloinen pari jolle musiikki sopi loistavasti. Upea kontakti. Vaati tarkkuutta ohjaajalta, ettei jyrännyt pientä koiraa innostuessaan. Näki että koira piti ohjaajan kanssa tekemisestä. Lisää rentoutta ohjaajan liikkumiseen niin hyvä tulee.”

Iltapäivälläpä sitten vasta erikoista olikin. Nimittäin olin ilmoittanut Liksun kisoihin mukaan. 😮 Freestyleen toki, kun ei tuo mitään seurata osaa. Liksua kohtaan ei kyllä kohdistunut mitään odotuksia. Liksu ei ole käytännössä koskaan harrastanut mitään eikä kisannut, jos ei yksiä aksakisoja joskus vuosia sitten lasketa. Toki se on meijän mukana kisapaikoilla lähestulkoon aina, ettei se kisapaikka silleen tilanteena sille mikään tuntematon ole. Muokkasin vielä Liksun koreotakin torstai-iltana ja hädin tuskin kykenin muistamaan mitä olin suunnitellut. Enkä tiiä mahtaako Liksu olla tehnyt koreota kuin kerran musiikin tahtiin. Tiesin että ohjelmassa on muutama liian pitkä samanlainen pätkä ja että selänpäälle hyppy ei onnistu ja että kehän käytöstä tulee sanomista. Arvelin myös että Liksu varmaan vaan puolet ajasta ettii nameja kehästä eikä keskity yhtään mun kanssa tekemiseen. Ainoa tavoitteeni oli se, että se ei tekisi tarpeitaan sinne kehään. 😀

En oikein tiennyt mitä tehdä Liksun kanssa kehääntutustumisessa. Kävin kävelemässä kehän läpi ja katsomassa vaikuttaako mikään kohta sille liian kiinnostavalta. Pyysin kaksi 360 tekemään ja sitten vaan pois kehästä, vähän kanaa naamaan ja koira takaisin häkkiin. Suoritusvuorossa oltiin heti toisina. Meitä edeltänyt koirakko kuitenkin keskeytti suorituksensa kesken ohjelman, joten oma vuoromme tuli vähän yllättäen. Koira oli häkissä haalari päällä ja mulla ei ollut oma takki päällä, joten meni pieneksi hösseliksi siinä saada kaikki valmiiksi ja kipaista kehään. 😀 Ja vitsit Liksu kyllä ylitti kaikki odotukset! Ainoastaan kerran etsiytyi Liksun nenä maahan kun se luuli että pudotin namin, ja jalkojen ali istualtaan pujottelu oli niin pitkä, että yhdessä kohtaa Liksu ajatteli vaihtaa tyyliä ja onnistui sitten hyppäämään päin mun jalkaa. Selkään hyppy ei myöskään tiedetysti onnistunut. Mutta vitsit että Liksu oli messissä!! Mä niin luulin ettei se tekisi mitään mutta sehän teki vaikka mitä! Ja ihan ongelmitta palkatta koko koreon! Liksun kanssa kehässä aika kului niin nopeesti, että juuri ennen loppuasennon ottamista olin ihan että “mitä häh apua hei musiikki loppuu kohta, täs piti viel tehdä jotain?!” 😀 😀

Kehän jälkeen aattelin vaan että lol, ihan hauskaa oli, tulipahan selvittyä siitäkin, sit Liksulle paljon palkkaa ja seuraileen muiden suorituksia. 😀 Olin ovivahtina yhden koreon ajan vahtimassa ettei ovi pääse kolahtamaan liian kovaäänisesti, kun Anna jälleen vieressä toteaa, että tääl on pisteet tullu Liksullekki. Oon ihan että oh my apua mitkä ne oikeen on, katson listaa ja repeän nauramaan. FS ALO 162p, ja 0,33p päässä teknisessä laadussa KUMA:sta!!!!! 😀 😀 😀 Ahahahhha ei luoja! Oisin povannu Liksulle hyvä jos 140 pistettä ja nyt se kiskaski sitte samantien yli 160! 😀 KUMA:a ei sentään tosiaan saanut, huvittava 0,33p vajaus teknisessä laadussa piti siitä huolen. Tuokin tulos riitti kuitenkin lopulta sijoitukseen 2/6!

Mari Väänänen
Tekninen laatu Liikkeiden määrä 38p
Liikkeiden laatu 39p
Taiteellinen vaikutelma Yhtenäisyys ja kumppanuus 42p
Koreografia 39p
“Hyvä meno ja oikea asenne tekemiseen. Vähän lisää erilaisia liikkeitä ja vaihtelevuutta ohjelmaan (nyt aika pitkään samaa liikettä). Hyvä alku FS-uralle.”
Hannele Parviainen
Tekninen laatu Liikkeiden määrä 40p
Liikkeiden laatu 40p
Taiteellinen vaikutelma Yhtenäisyys ja kumppanuus 42p
Koreografia 38p
“Hyvä kontakti. Iloista yhteistyötä. Kehän käyttö voisi olla parempaa.”
Heli Nousiainen
Tekninen laatu Liikkeiden määrä 40p
Liikkeiden laatu 42p
Taiteellinen vaikutelma Yhtenäisyys ja kumppanuus 44p
Koreografia 42p
“Hienosti naamioitu “tukanheilutuspyörähdys”. Lyhyempiä pätkiä pujotteluissa olisi voinut olla, ehkä 1 liike väliin lisää? Musiikki ehkä hieman liian vahvatempoista tai sitten ohjaajalle lisää tehoa.”

Molemmissa lajeissa palkittiin ALO:ssa “Hau Hau Championin ja tuomarin valintana” tsempparipalkinnon lupaavalle koiralle. Seisoin siellä FS ALO:n kakkospalkintopaikalla Liksun kanssa kuuntelemassa tuon diplomin jakoa, että kenelle mahtaa mennä. “…menee tänään kiinanharjakoira…” ja mä mietin et “mitä hittoo harjakoiralle, hetkinen, mullon ainoot harjakoirat täällä?!” Eli Liksu pokkas sitten senkin palkinnon kotiin. 😀 Diplomi jaettiin ensimmäistä kertaa kisaamassa olleelle, ja Liksulla vielä ensikertalaisuuden vuoksi ikä oli otettu huomioon. Liksu kun tosiaan täyttää huhtikuussa 10v. Liksun veto oli paljon enemmän kuin uskalsin ikinä odottaa. Mahtis-Liksu. ❤

FS:n palkintojenjaossa yksi tuomareista onnittelujen yhteydessä totesi, että “on sulla hienot koirat”, ja kyllä se lämmitti mieltä kovasti. ❤ Nyt on sitten 24€ edestä lahjakortteja JANKK:lle, että eiköhän me kisaamaan eksytä joku kerta uudestaan. 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s