Ylöjärven kisat 2.4.2016

Jaa juu, kai me jossain kisoissakin käytiin. Sillon joskus… pari viikkoa sitten.

Korkattiin HTM AVO hieman pidennetyllä musiikilla ja tuunatulla koreolla. Ifa teki aikalailla kaiken mitä pyysin kuten pitikin. Pientä paineistumista oli taas havaittavissa, muttei mitään tyystin lamaannuttavaa. Päätin lisäksi juuri ennen kehää tehdä koreon loppuun samanlaisen pivotin kuin alussakin jalkojen alla pivotoinnin sijaan. Flip-siirtymää en myöskään uskaltanut jättää Ifan vastuulle, joten avustin siinä aika tarpeettoman paljon. Hieman huono valmistautumisemme ja suunnittelumme näkyi sitten siinä, että tuli kommenttia että pitäisi laittaa koira tekemään ne siirtymät eikä tehdä niitä itse. Se tuli kehässäkin huomattua pari kertaa että oho nonni nyt mä tein tän mikä piti oikeasti koiralla teettää. Teknistä osaamista olisi myös kaivattu koreoon enemmän.

Johanna Saariluoma
Tekninen laatu Liikkeiden määrä 36p
Liikkeiden laatu 39p
Taiteellinen vaikutelma Yhtenäisyys ja kumppanuus 42p
Koreografia 41p
“Ihanan rentoa ohjaamista ja yhdessäoloa tällä parilla! Koiralla hyvä kontakti. Tasapainoinen koreografia liikerepertuaariin nähden. Liikkeitä (ja etenkin suuntia) kaipaisin vielä lisää. Hyvä kehänkäyttö! Kiva temponvaihdos!”
Nadja Böckerman
Tekninen laatu Liikkeiden määrä 40p
Liikkeiden laatu 37p
Taiteellinen vaikutelma Yhtenäisyys ja kumppanuus 42p
Koreografia 39p
“Iloinen koira ja ihailtavan tyynen oloinen ohjaaja. Avoimeen luokkaan toivoisin hieman enemmän suuntia ja monipuolisempia positionvaihtoja, nyt monet positiot vaihtuivat ohjaajan kääntymisen kautta. Pientä seilaamista positioissa mutta kuitenkin sujuva kokonaisuus.”
Marita Packalén
Tekninen laatu Liikkeiden määrä 40p
Liikkeiden laatu 44p
Taiteellinen vaikutelma Yhtenäisyys ja kumppanuus 42p
Koreografia 42p
“Olisi kaivannut hieman laajempaa liikeskaalaa. Koira pysyi kyllä hyvin mukana.”

Näillä irtosi 161,34p joskaan ei KUMA:a, koska osa-aluepisteet ovat teknisestä 78,67p ja taiteellisesta 82,67p eli teknisessä osaamisessa 1,37p vaille KUMA. Mutta tuomarien kommentit kyllä hyvin selventää, että miksei esitys ollut KUMA:n arvoinen. Sijoituttiin tuloksella kuitenkin luokan kolmanneksi, ja nyt on kisalahjakortti TAMSK:in kisoihin, että ehkä sitä joskus tarvii jonnekin taas lähteä.

Videokin ois Teron kännykässä, mutta en oo sitä muistanu sieltä talteen ottaa niin sitä täytyy nyt hetki odotella vielä. En ole sitä itse asiassa itsekään nähnyt vielä, että ties vaikka se näyttää niin hirveältä ettei sitä kehtaakaan laittaa. 😀 No ei vaines, tuskin se niin kammo on kun saatiin kuitenkin edes tuon verran pisteitä. Ei vaan ollut tarpeeksi korkeatasoinen.

Treenaillaan tässä nyt jotain, mitä ikinä keksitään, ja 1½vkon päästä onkin sitten Riihimäellä Richard Curtisin koulutus. Huh, odotan sitä kyllä jo vähän. Alkuun mietin, etten keksi mitään kysyttävää, mutta tätä postausta kirjoittaessa keksinkin jo kolme. 😀 Saas nähdä mikä sen tapahtuman anti on. Odotan kyllä kohtalaisen kovalla innolla myös sitä, miten hyvin ymmärrän Curtisin englantia ja miten hyvin osaan ilmaista itse itseäni englanniksi! Olo on luottavainen, mutta paikanpäällä jännittää kuitenkin taas niin pahasti, että unohdan kaikki sanat. 😀


Koiratanssin ulkopuolella arkea ravisuttelee edelleen meidän hoitokoiratulokas. Varmaan vähän sellanen “kun lapsi/pentu tulee taloon ja muu maailma unohtuu” -vaihe vähän päällänsä nyt. 😉 Ollaan tulokkaan kanssa opeteltu yhteistä arkea ja koitettu vähän löytää yhteistä säveltä treenaamiseen. Intoa kyllä tuntuu ihan löytyvän ja ruokahalu on hyvä, mutta se mitä kaipaisin huomattavasti lisää olisi se asioiden itse tarjoaminen. Ymmärrettävää toki, että kun toista ei oo koskaan opetettu edes istumaan käskystä, ettei se mitään tarjoamisen saloja osaa, mutta koitetaan opetella. Pitäis varmaan harjotella ihan sitä tarjoamista, naksutella siitä että se tekee eri asioita.

Suuri tavoitteeni on opettaa tuolle vatitekniikka ja sillä sivulletulo. Tuntuu vähän turhalta yrittääkään mitään imutusseuraamisiakaan kun ei tuolla ole mitään käsitystä perusasennostakaan. Ja kun se ei itse tarjoa mitään, niin askel siitä että liikkuu vadin päällä avustetusti siihen että liikkuu itsenäisesti on varmasti suuuuuuuuri. Mutta onhan meillä kaikki maailman aika. Koitetaan nyt panostaa hyvään suhteeseen ensin. Ja vähän tutkailla, että löytyiskös tuolta vetoleikkihaluja, vai lämpeääkö vaan lelujen keskenään retuutukseen.

Viikonloppuna käytiin kaverin isän mökillä ja siellä saikin koirat nauttia sydämensä kyllyydestä, kun ei ollut naapureita eikä mitään lähimaillakaan. Lähimmältä hiekkatieltäkin oli joku 700 metrin matka mökin pihaan. Tuli myös tutustuttua hienoihin paikkoihin lähimaastossa, ja hienoja paikkoja jäi vielä tulevaisuudessakin koettavaksi.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s