Fly higher, higher than a UFO

 

Tänään oli ohjelmassa herätys 05:30 ja Acco kohti Tuusulaa, TuuKK:n hallia ja siellä järjestettäviä koiratanssikisoja. Kuten viime postauksessa tilitin, ei olla paljon mitään treenattu, koreoita ei oltu mietitty kuntoon ja oikeastaan kiinnostus kisoihin lähtemistä kohtaan oli aika matala. Päästiin kuitenkin ajoissa paikalle muutamista risteysten ohiajoista huolimatta. Ensinnä oli vuorossa Liksun FS ALO suoritusvuorolla 5.

Liksun koreon suhteen olin niin hukassa, että kattoin oikeesti kisapaikalla kännykästä meijän edellisen kisavideon sillee “jaaha mitähä me on oikeen siel kehäs tehty?” ja lähdin päässäni rakentelemaan koreota tälle päivää. 😀 Eiiiii ehkä se suotavin tapa käydä koiran osaamista esittämässä, mutta no………………….. Se näkyi sitten siinä, että mä olin paikoin vähän lost, en ihan osannut huomioida musiikin kohtia ja myös Liksu epäröi muutamassa kohdassa. Yhdessä kohtaa tajusin että niin, öö, oon polvillani ja pyyän koiraa tuleen mun jalkojen väliin, ja ollaan ihan kehän toisessa reunassa kylki tuomareihin päin – ne ei varmaan näe tästä yhtään mitään… Sillee fiksu valinta hei Anna. 😀

No, tuomarit ei ilmeisesti nähny meijän suoritusta ihan yhtä kaoottisena ku minä. 😀

Nadja Böckerman
Tekninen laatu Liikkeiden määrä 42p
Liikkeiden laatu 42p
Taiteellinen vaikutelma Yhtenäisyys ja kumppanuus 44p
Koreografia 42p
“Hienot moshaukset molemmilta. =) Hyvä kontakti läpi ohjelman. Koira teki tarkasti muutamia kieltoja lukuunottamatta. Mukava määrä liikkeitä alokasluokkaan.”
Susanna Ekblom
Tekninen laatu Liikkeiden määrä 41p
Liikkeiden laatu 42p
Taiteellinen vaikutelma Yhtenäisyys ja kumppanuus 42p
Koreografia 43p
“Alku lähti rokahtavasti käyntiin, keskiosa hieman ontuvampi, lopussa taas varmempaa menoa. Liikkeissä pujottelun variaatioita, yritä löytää vielä joku liike eri liikeryhmästä tuomaan lisää sisältöä. Useat liikkeet koira suoritti ilman käsiapua.”
Mari Muhonen
Tekninen laatu Liikkeiden määrä 43p
Liikkeiden laatu 46p
Taiteellinen vaikutelma Yhtenäisyys ja kumppanuus 44p
Koreografia 45p
“Upea aloitus. Erinomaisesti mietitty teema, jota koko esitys mukaili.”

Tuloksena 172p, KUMA ja sijoitus 2/10!!! Ihan uskomatonta!! En ollut käynyt katsomassa tuloksia etukäteen ilmoitustaululta, joten palkintojenjako oli aika mielenkiintoinen tilaisuus itselle. “10… 9… 8… ei vieläkään me… 7… 6… 5… JOKU SAI JO KUMAN…?!? 4…?? Eiks me kisattukaan tässä luokassa…?? 3?!?!??” ja sit lopulta me, kakkosina. 😀 Olin ihan ällikällä lyöty että ei voi olla, miten mahollista! Niin se vaan Liksu-mummo meni ja yllätti näin, oikein kahtena viikonloppuna peräkkäin! Wau!!

Sitten seurasikin pidempi tauko, kun odotettiin loput FS-koirakot ja vielä HTM ALO ennen meijän vuoroa. Siinä oli sitten taas aikaa kuunnella meijän musiikki läpi uudestaan ja uudestaan ja uudestaan – ja vielä kerran uudestaan. 😀 Sain siinä sitten mielestäni hyvän idean miten muuttaa koreota, tuoda siihen vähän tasoa lisää ja poistaa “turhan” vasemmalla sivulla normaalisti seuruun. Hetken arvoin että ottaako muutos koreoon vai ei, mutta päätin pelata riskillä. Kyllä sitä on vähän Ifan kanssa harjoiteltu – joskin toisen koreon yhteydessä – mutta kumminkin! Kyseessä oli siis alun pivotin jälkeisten sivuaskeleiden jälkeinen sivulla peruuttaminen. Siinä oli alunperin pelkkä normaali sivulla seuruu. Tuollaisten viime hetken muutosten etu on siinä, että sitten ei voi asettaa itselleen (tai koiralleen) kovin kovia vaatimuksia koreon onnistumisesta, koska tuollaisten osioiden epäonnistuminen on huomattavasti todennäköisempää kuin niiden onnistuminen.

Lopulta sitten koitti meidän vuoro. Olin päättänyt, että tärkeintä olis vaan irrotella, koittaa eläytyä musiikkiin, kädet mukana ja tsempata Ifaa niin paljon kuin mahdollista. Ja niin me sitten tehtiin. Ja niin vaan Ifa yllätti ja teki juuri oman osaamistasoisensa peruutuksen sivulla! Hyvä Ifa!!! Tsemppaus tuntui Ifaa paljon auttavan, samoin se mun käsien heiluttelu. Se kun on siitä hassu, että mitä enemmän häiriötä, sitä enemmän se petraa tekemistään. Toki se heiluminen varmasti saa minut myös vähän vapautuneemmaksi, joka osaltaan auttaa Ifaa paljon. Biisin loputtua olin niiiiiiiiiiin ylpeä Ifasta!! Ifa teki niin hyvin ja vielä paremminkin kuin mitä siltä odotin. Ai että miten pätevä pieni koira. ❤ En yhtään tiennyt riittäisikö meidän vaativuustaso AVO:ssa tuomareille, mutta fiilis oli niin hyvä, että siinä ei paljon tuomareiden mielipide olisi enää haitannut.

Ja eipä ollut mielipiteissä mitään mikä olisi haitata voinut. 🙂

Nadja Böckerman
Tekninen laatu Liikkeiden määrä 41p
Liikkeiden laatu 40p
Taiteellinen vaikutelma Yhtenäisyys ja kumppanuus 43p
Koreografia 42p
“Ihailtavan iloista yhteistyötä! Riittävästi positioita joissa osassa myös suuntia. Koira haki positioita hyvin ilman isompia käsiohjauksia. Mukavasti temponvaihteluita. Mukaan mahtui pieniä epätarkkuuksia positioissa, mutta kokonaisuus oli sujuva ja onnistunut.”
Susanna Ekblom
Tekninen laatu Liikkeiden määrä 42p
Liikkeiden laatu 40p
Taiteellinen vaikutelma Yhtenäisyys ja kumppanuus 42p
Koreografia 40p
“Voisiko alkuasento olla mielenkiintoisempi? Koiran vahvuutena on ehdottomasti nopeampi tempoiset pätkät. =) Katso, että koira pysyy positiossa myös pyöriessäsi. Iloinen yhteistyö!”
Mari Muhonen
Tekninen laatu Liikkeiden määrä 41p
Liikkeiden laatu 40p
Taiteellinen vaikutelma Yhtenäisyys ja kumppanuus 44p
Koreografia 44p
“Hieno aloitus pivoteilla. Koreografia oli toteutettu hyvin. Osa positioista erinomaisia ja enimmäkseen erittäin mallikkaita.”

Niin mahtavaa!! Tuloksena 166,33p, KUMA ja sijoitus 1/5!! Ifa. ❤ ❤ ❤ Mindy oli myös aivan loistavaa matkaseuraa kisoissa, hänen rauhallinen olemuksensa sekä rauhoitti että piristi pitkän kisapäivän aikana kyllä huimasti. Ja sai Minttikin kärsivällisestä odottelustaan sitten palkaksi harjojen voittamat siilipehmolelut. 😀

Nyt olis sitten molemmilla oikeus osallistua yhtä ylempään luokkaan. 🙂 Ifalla siis olis periaatteessa oikeus kisata voittajaluokassa HTM:ssä! En voi sanoa ku että uskomatonta. Käsittämätöntä harjakoirapoweria! Miten mulla onki näin hienot koirat?! ❤

Oikean alakulman kuva: Mintti: “Sigh, men who never call…” 😀 😀

Niin ja klikkaamalla kuvia näkee ne kokonaisina, esim., Mindylläkin on oikeasti pää, vaikkei se vas. alakulmassa näykään. 😉 😀

Kisapäivä oli kyllä niin sujuva, että ei mitään moitittavaa järjestäjille. ISO KIITOS! Ja niin monen tutun ja vähän tuntemattomamman hieno kisamenestys tänään kruunasi koko komeuden. Kisoissa saatiin jopa uusi koiratanssivalio Suomeen! Niin paljon onnea kaikille, ootte te hyviä. ❤

Niin ja piti vielä lisäämäni, että nyt on jotenkin niin vapauttavaa, kun ei ole yksiäkään kisoja vakavasti suunnitteilla. Molemmilla KUMA:t alla, jatkossa voi tehdä ihan kuin tykkää, voidaan rauhassa keskittyä uuen koreon rakenteluun ja nauttia kesästä ja miettiä että missä ja milloin ja millä koreolla startattais seuraavan kerran. Nautin tästä tilanteesta. On jotenkin levollinen olo. 🙂 Oulu kiinnostaisi, mutta se tulee niin pian, ettei kyllä ole rahkeita sinne lähteä. Ehkä kenties lähdetään sitten SM:iä ihastelemaan? Nähtäväksi jää. 🙂 17.7. Akaan kisoihin ei valitettavasti päästä edes turisteiksi. :/

4 thoughts on “Fly higher, higher than a UFO

 1. Vau! O.O Vähän te ootte hyviä! Molemmille vielä kumat.
  Mutta ennenkaikkea asenteesta! On ihan mielettömän vaikea muuttaa sitä omaa asennetta joka menee suurinpiirtein “teen tosi hyvän koreon, harjoittelen sen niin että joka kohta onnistuu ja siinä on kaikkea mitä tässä luokassa tarvitaan” ja lopputuloksena voi olla itelle niin kovat paineet saada se oikein ja onnistua ettei sille rentoudelle ja hauskuudelle jää sijaa. Ja sit yleensä koko homma kusahtaa siihen (kun se koirakin hämmentyy kalapuikosta ohjaajan tilalla).
  .
  Mut onhan tuo versiosi: “Tuollaisten viime hetken muutosten etu on siinä, että sitten ei voi asettaa itselleen (tai koiralleen) kovin kovia vaatimuksia koreon onnistumisesta, koska tuollaisten osioiden epäonnistuminen on huomattavasti todennäköisempää kuin niiden onnistuminen.” vähän extremeä ;D Mutta kyllä, kaikkien kannattaisi kokeilla tuota 🙂

  • Meni kyllä ihan uskomattoman hyvin. ^_^

   Ja siis joo, tuo oma asenne on se kaikista vaikein… Mäkin oon loppujen lopuks aika kilpailullinen, eikä se oo mitenkäänpäin hyväks tässä harrastuksessa. Tai että aina kauheet paineet onnistua ja menestyä, mutta se johtaa samalla ekastaki virheestä sitte pettymyksee ja turhautumaan => koira huomaa sen ja lakkaa tekemästä => kierre jatkuu. Ja eihän siitä mittään tuu. Paha mieli vaan ittellä ja koiralla.

   Mä siellä kisapaikalla kun sain idean tuosta koreon muuttamisesta nii laitoin siitä Facessa viestiä Hannalle, joka oli ihan että “EI MITÄÄN MUUTOKSIA!!! Nyt K E S K I T Y T.” 😀 😀 😀 Mut olin ehkä tehny sii jo sen päätöksen, että kokeilen nyt sit kumminki. 😀 Jotenki vaan niinku… en tiiä, mun pahe on se, että jatkuvasti laitan Ifan liian vaativiin tilanteisiin joissa se silti aina yllättää mut ja ylittää ittensä. Ja kun mä oon niin loputon jännittäjä, niin täytyy vaan kokeilla kaikki keinot. 😀 Kyseenalaisin keinoin meillä on muissakin asioissa edetty, niinku esim. noudon opettelussa.

   • Se on itseasiassa aika loogista jos on tapana laittaa koira liian vaativaan tilanteeseen (tai ei se ole edes liian vaativa jos se kerran onnistuu niissä?). Kun se yllättää ja ylittää itsensä saat parhaat kiksit. Ainakin mie saan. Se on vähän niinkuin win-win tilanne, jos ei ihan onnistu -> ei haittaa koska se oli oikeasti vaativaa. Jos onnistuu -> Vautsi vau! Ihan oikeasti selviydyttiin siitä! Sitten taas jos pelailee varman päälle ja tekee jotain tosi helppoa jonka koira osaa unissaankin, jos ei ihan onnistu -> Miten näinkään helppo ei onnistunut? Tyrmistynyt/epätoivo. Onnistuu -> Ihan kiva, kyllähän se pitää jo tuo osata. Eli mentaalisesti vois olla itselle palkitsevampaa aina (välillä) haastaa itsensä ja koira. Joo ja sama jännittäjä/ kilpailullisuuden tunnistaminen itsessänikin löytyy. Kilpailullisuutta on jo vuosia murjottu jotta jännitys saatais toimivaan kuosiin. Tähän täytyy löytää tasapaino. Aika hyvä keino on harrastaa jotain randomia josta ei itsekään käsitä miten voisi kilpailla muita vastaan ;D Kuten meidän koiratanssi.

 2. Juurikin noin! 😀 Se on niinku tismalleen noin niinku kirjotit. 😀 Just se että sitte ku se on ns. helppoa, niin siitä onnistumisesta ei oo yhtään niin aidosti iloinen. Ja se on ehkä vähän väärin.

  Munki tarttis murjoa tätä jännitystä/kilpailullisuutta, jollain moukarilla vähä pehmitellä itteensä. :’D Ehkä se auttais. Meilläki ehkä koiratanssi auttanu siinä, ku en oo missää välis aatellu harrastavani sitä “vakavasti”. Että höntsäillää tätä vaa huviksemme, kunhan testaillaan, nii sit ei oo paineitakaan. No enhän mä tota ajatusmaailmaa oo täysin pystyny pitämään, mutta tuntuu että koiratanssin osalta ei oo vielä toivoton ajatus saada tota ajatusmallia toimimaan. Toko kun sen sijaan on aivan lost case…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s