Lavatansseihin

Olipahan viikonloppu. 😀

Perjantaina töiden jälkeen koirat autoon ja Poriin, lenkille, iltapalaa ja nukkumaan. 0400 herätys ja 0430 rattiin. Reissu alkoi lupaavasti, kun puolen tunnin ajon jälkeen tajusin, että harjakoirien hihnat jäi naulakkoon. 😀 😀 Joten eikun poikkeamaan Oulun citymarkettiin matkalla ostamaan noutajahihnat molemmille. Luokkaa klo 1000 oltiin sitten Huovisen leipomon pihassa Oulussa hakemassa tuliaisia naapureille. Siitä ajettiin kisapaikalle toteamaan että eka luokkakin alkaa vasta klo 12 ja me sitten joskus 13 jälkeen, että no ei myöhässä ainakaan olla! Joten eikun autoa tankkaamaan ja syömään vähän pizzaa & lehtipihviä. Siitä sitten vähitellen takaisin kisapaikalle, jossa olikin jo HTM ALO alkamassa. ALO:ssa oli 5 koiraa, AVO:ssa 2 ja VOI:ssa 2, joista me toinen.

Jännitys hiipi vatsan pohjaan vasta juuri ennen omaa kehää, joten aika pitkälle päästiin nyt ilman sitä! Tulostavoitetta meillä kun ei ollut, ajatus oli vaan käydä vetämässä kiva koreo jotta saadaan mikä tahansa tulos että saadaan osallistumisoikeus SM:iin. Biisikin kun oli valittu tyyliin 19.5. eli alle kuukausi sitten, ja viikko sitten koreo oli vieläkin suunnittelematta loppuun asti, saati sitten että olisi kunnolla treenattu koiran kanssa. Se vähän auttoi pitämään jännitystä poissa.

Koreo lähti ihan kohtalaisesti liikkeelle. Ifa teki sivuaskeleet frontissa paremmin kuin ajattelin, vaikka jouduin sitä siinäkin auttamaan. Peruuttaminenkin sivulla sujui osaamistasoon nähden ihan ookoo. Eka vauhdikas seuruupätkä oli vielä jees, mutta sitten alkoi Ifan “en osaa” esitys. 😀 Eli se lakkas osaamasta pysyä jalka -positiossa, sitte se lakkas osaamasta kiepsahtaa siitä jalkojen väliin, lakkas osaamasta tulla pois jalkojen välistä, lakkas osaamasta pysyä väärinpäin jalkojen välissä, lakkas osaamasta tulla sivulle ja pyöriä siinä yhtään mihinkään suuntaan, lakkas osaamasta nostaa tassut käsille, lakkas osaamasta pysyä mukana fore -positiossa, lakkas osaamasta pysyä foot -positiossa, lakkas osaamasta nostaa kädet ylös käskystä ja lakkas osaamasta tulla mukana eteenpäin kävellessä. Alkukoreon vedin ihan hyvällä fiiliksellä, mut loppusuoralla tajusin että oon vaan valunu koiran auttamiseen ja varmisteluun niin, että leuka on ihan kiinni rinnassa ja katse maahan, mikä ei tosiaankaan ollut alkuperäinen suunnitelma.

Kootut selitykset

Edeltävä yö nukuttiin huonosti, koirat herätti ainakin kolme kertaa yöllä, Ifa mm. halus klo 0100 ulos. Siihen päälle 6h autossa ilman että Ifa oikein osasi rentoutua. Siitä kun sitten joutui ilman nakkia kehään tekemään, niin ei riittänyt enää vietti/virta/mikään kantamaan läpi esityksen. Saatoin myös unohtaa kehua koiraa kunnolla, mutta käskyt mielestäni ainakin koitin antaa ihan samalla tavalla kuin ennenkin. Ehkä siltä vaan loppu virta. Mene ja tiedä.

Ei se kuitenkaan videolla näytä iiiiiiiiiiihan niin pahalta kuin mitä tuolleen selostettuna. Kai. Toivottavasti. 😀

Tuloksena 153,34p ja sija 2/2. Saatiin kaks lakua, lihatikku koirille ja joku vietävän muumimuki. 😀 En oo muumifani, joten täytyy harkita joku hyvä sijoituskohde mukille.

Enivei. Pisteet ja kommentit tuomareittain:

Susanna Ekblom
Tekninen laatu Liikkeiden määrä 40p
Liikkeiden laatu 36p
Taiteellinen vaikutelma Yhtenäisyys ja kumppanuus 38p
Koreografia 40p
“Ihana iloinen Ifa! =) Eteenpäin menevissä positioissa Ifa pysyi hyvin. Peruutuksissa peppu hieman Ifalla vaelsi ja laukassa välillä koira jätätti. Pienet hapuilut näkyvät taiteellisissa pisteissä. Ohjaaja heittäytyi hienosti musiikin vietäväksi. Ohjaajan jalkojen välissä tehdyt hyppy (ohj) ja pyörimiset (koira) oli todella hienot!”
Hanna Maines
Tekninen laatu Liikkeiden määrä 40p
Liikkeiden laatu 36p
Taiteellinen vaikutelma Yhtenäisyys ja kumppanuus 39p
Koreografia 38p
“Tänään ohjaaja oli koiraa vauhdikkaammalla päällä. Positioita, suuntia ja temponvaihteluita oli tarpeeksi, nyt ne valitettavasti olivat suurelta osin epätarkkoja tai koira jätätti. Kuitenkin iloista yhteistyötä ja ohjaaja auttoi koiraa tarpeen mukan. Kiva liikkuva koreografia, joka ei tänään tosiaan ihan onnistunut. Teillä molemmilla vaikutti kuitenkin olevan kivaa ja teitä oli mukava katsoa. Hyvä asenne molemmilla!”
Katja Tamminen
Tekninen laatu Liikkeiden määrä 37p
Liikkeiden laatu 38p
Taiteellinen vaikutelma Yhtenäisyys ja kumppanuus 40p
Koreografia 38p
“Iloinen taitava koira, joka tänään ei ihan pysynyt mukana menossa.”

Tuo yksi kommentti kyllä ihmetyttää. Mä en tiedä hyppineeni koira jalkojen välissä. 😀 😀 Katsoin videon enkä silti tiedä mitä tuomari tarkoittaa tuolla. Veikkaus osuu tuohon jalkojen välissä kahdessa osassa tehtyyn “teputuskäännökseen”. Mitäs muut veikkaa? 😀

Tuomarien palautteet olivat kyllä kokonaisuudessaan oikein kannustavia. Tuli olo että tuomarit näkevät, että koira osaa, muttei tänään ihan vaan pysty näyttämään parasta osaamistaan. Itseäni vähän harmitti kehän jälkeen se, miten huonosti oli mennyt, vaikkei tulostavoitetta ollutkaan. Ei olisi tulosta tarvinnut saadakaan, vaan harmitti se, että Ifa jätti tekemättä monta sellaista asiaa, jotka se on osannut vahvasti. Äfh. Joten en osannut palkintojenjaossakaan iloita Hannan kommentista että “SM:iiiiin!!” Nyt osaan jo vähän paremmin iloita siitä. 😀

Kiitos vielä järjestäjille ja tuomareille kivoista kisoista ja onnittelut menestyneille kanssakilpailijoille!

Me lähdettiin kotimatkalle heti palkintojenjaon jälkeen. Pyssättiin paluumatkalla vielä Kalajoen hiekkasärkillä pikaiseen ottamassa muutama kuva ja näyttämässä paikkaa Mintille. Ei kauhean kauaa viihdytty, koska siellä oli aivan uskomattoman kova ja kylmä tuuli, hyi olkoon. Mutta ompahan Mintti nähnyt nyt varmaan maamme toiseksi suurimman hiekkarannan. 😀

Sei sit muuten oikeesti oo niin laiha ku miltä tossa korvienlepatuskuvassa näyttää. Toi kuva jotenkin vääristää ihan hulluna. Enivei. Päästiin illalla perille Poriin ja totesin, että eiköhän 12h autossa oo ihan riittämiin yhdelle päivää ja jäätiin sinne taas yöksi. Aamulla herättiin pirteinä klo 0700 ja aateltiin ottaa ilo irti siitäkin päivästä. Joten mentiin sitten näyttään Mintille myös maamme suurin hiekkaranta – Yyteri. 😀 Ja sielläpä olikin jännää kun oli samaan aikaan kaksi hevosta/ponia tullu samaan aikaan rannalle nauttimaan. Siinä sitä ihmetystä riitti. Ifan kanssa otettiin rannalla vähän uusintamatsia koreon osista, ja meni kyllä lihapullan voimalla aivan mainiosti hevosista välittämättä. Kahlaamaan ei kukaan ryhtynyt, ei ihan niin lämmin päivä ollut.

Rannan katsastuksen jälkeen lähdettiin kalaan, ja siinä samassa käytiin kokeilemassa jäljestämistä, ekaa kertaa Mintin kanssa. Yliarvioin aika pahasti sopivan askelpituuden, mutta tiedämpähän nyt enskerralla ottaa lyhyempää askelta. Vähän meni homma ihmettelyks alkuun, kun koitin hidastaa meininkiä ettei ryykää monta askelta kerrallaan vaan ottais jokasen nätisti, niin sitten vähän arvottiin että no saako tässä liikkua mihinkään vai ei. Päästiin kuitenkin sekin hurjan pitkä 70 askeleen jälki 😀 😀 joskus loppuun. Jälkikalkin mukanaolo olis helpottanut, mut eihän se tietenkään oo hollilla sillonku sitä tarttis. En kuitenkaan kirvestä kaivoon heittäisi asian tiimoilta vaan kiinnostais päästä tekeen tätä enemmänkin.

Muutaman pullanpalan Mintti kun pääsi jäljellä skippaamaan, niin aattelin että otan sitten Ifan tyhjentämään sen jäljen. Jooopajoooo… Oishan se ollu hyvä idea jos ois antanu sen vaa vapaana pyöriä ja syödä pullaa nurmikolta, mutta kun jossain mielenhäiriössä aattelin kokeilla että ajaisko se sen jäljen ja söis ne jääneet pullat. NIIN NO… Koira ulos autosta ja tajuton neliveto päällä ku pahempiki terrieri ois ollu, aivan tajuton hinku päästä jäljelle. 😀 Sitten kun kierrokset oli taivaassa, askelmitta aivan pisin sitä itteään ja namejakin vielä vaan joskus ja jouluna niin sillä hommalla ei kyllä ollu jäljestyksen kanssa mitään tekemistä. :—D Koira sinkoili varmaa 2m hihnassa metrin molemmin puolin jälkee kauheeta siksakkia ja pääs kerran kaartaan taaksepäinkin pullaa syömään. Molempien vedoista on joku video olemassa, Ifan videon vois laittaa 5x nopeudelle ja pellemusiikin taustalle niin olis ihan bueno. 😀 😀

// EDIT. Niinku vaik tällee.

Olis vaan kannattanut suosiolla jättää tää “””harjoitus””” väliin!! Mutta siitä kyllä kasvo kipinä, et tarttis tehdä Ifalle kans lisää jälkeä kun se siitä niin hulluna tykkäs. Nii että kenellä ois tarpeeks nurtsii / sopivaa peltoo että sais tulla kahden kahelin kanssa harjottelemaan? 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s