Sitä saa mitä vahvistaa

Hiljaista on elämä Oulun kisojen jäljiltä. Ifan koreota pitäisi hienosäätää, lähinnä miettiä uusiksi siirtymiä ja vahvistaa useampaakin positiota kunnolla. Siirtymien keksiminen on vaikeaa. Positioiden vahvistaminen paljon helpompaa. Voitte arvata, että jos sanon että toista ollaan tehty ja toista ei, niin kumpaa on mahdettu tehdä. Yllätys yllätys, positioiden vahvistamista. Oon vahvistanu käskysanaa sekä oikealla että vasemmalla sivulla väärinpäin liikkumiselle ja tänään huomasin, että tää selkeästi tuottaa tulosta ja Ifa osaa pitää positiot paremmin.

Voi miten yllättävää – positiot paranee kun niitä vahvistaa! Eihän se nyt ainakaan niin mee että sitä saa mitä vahvistaa!

Tänään tajusin, että täytyy vahvistaa myös koira edessä poikittain pää vasemmalle -positiota. Joten nyt ollaan myös sitä harjoiteltu. Samoin on harjoiteltu jalkojen välistä pois tulemista ja sinne takaisin väärinpäin sukeltamista. Ja että miten väärinpäin jalkojen välistä siirrytään takaisin sivulle.

Kokeilin vetää about koko koreon läpi ja löysin / muistin sieltä lisää heikkouksia. Pivot sivulla hajoaa, varsinkin jos hypin, joten siihen täytyy kiinnittää extrahuomiota. Tarvis myös keksiä miten tassu käsillä -pyörimisestä siirrytään sulavasti siihen edessä poikittain vasemmalle -asentoon ja siitä väärinpäin vasemmalle sivulle. Tai hei entä jos se oiski tassu käsillä -tanssista koira edessä poikittain pää oikealle, siitä pyörähdyksellä vasemmalle väärinpäin… 😮 Omfg sehän vois jopa toimia! Täytyy kokeilla. Pyörähdys on kyl ihan älyttömän bore siirtymävalinta, mutta parempi sekin kuin että mä vaan käännyn 90 astetta ja matka jatkuu.

Kummasti löytyi tätä treenattavaa Ifan kanssa. 😀

Sit luin yhdestä blogista, että elokuussa on Janakkalassa KT-kisat. Jyrähdin oikeen ääneen ittekseni että “MITÄ! Koiratanssikisat joista en oo tienny! Jumalauta – Virkku.net – is this true!” 😀 Ja onhan se. 26.8. perjantaina on iltakisat Janakkalassa ALO- ja AVO-luokille. Ei oo voittajaa, joten ei tarvii harkita kisaavansa Ifan kanssa HTM:ssä, Liksu ei tuu enää kisaamaan ja Mindy ei osaa mitään että vois ees puolivitsillä harkita menevänsä. Hetken kyllä mietin että jos meniski Ifan kanssa FS ALO:n korkkaamaan… 😀 Mutta ei nyt. Ei vielä. Hoidetaan tää HTM VOI alta pois ja mietitään sitä freestyleä sitten myöhemmin. Kyllä mulla yks puolisuunniteltu koreo on päässä, jonka mä tuun viel Ifan kans tekemään – toivottavasti – mutta kuten sanottua, sen aika on hieman myöhemmin.

20160619_161444

Mua tuskastuttaa se, etten oo saanu opetettua Mintille mitään. Ei voi edes haaveilla vielä että mitä lajia haluais sen kanssa joskus harrastaa kun se ei osaa mitään niin että sitä vois mihinkään lajiin harjotuttaa. Samaan syssyyn tajusin kyllä sen, että voi facepalm, emmä kovin aktiivisesti sitä treenaakaan. Että eipä se varmaan niitä juttuja ittekseen opi. Pitäis vaan treenaa ahkerammin, pälli. 😀 Tuskastuttaa vaan se, kun kaiken A ja O, muumit laaksossa ja inkkarit kanootissa ja valo jääkaapissa on se perusasento. Hyvä, kunnollinen perusasento, johon koira osaa kiepsahtaa ja jossa se pysyy vaikka liikuttais miten ja mihin. Ja kun Mindy ei osaa tulla sivulle eikä edes kunnolla tulla imutettuna mukana, niin mä oon vähän niinku hukassa. Tänään ehkä saatiin asiaan edistystä, kun ryhdistäydyin ja mietin mitä asialle tarttis oikeesti tehdä, miten lähestyä ja lähdin tekemään sivulletuloa vähän helpotettuna ja oikeasti kunnolla palkattuna niin, että se alkaisi nostaa arvoaan. Tästä saattoi olla apua. Katsotaan. Koira ainakin lupaavasti keräs kierroksia, että saatiin vähän eloakin siihen. 🙂 Nyt täytyis tehdä lista asioista joita treenata ja sit laittaa pystyyn joku taulukko johon aina ruksii kun on harjoitellut kyseistä asiaa. Eihän tästä muuten tuu lasta eikä paskaa. 😀

Oikeasti Mintti siis osaa hyvin yhden rutiinin ja kaksi käskyä. Istu – odota – ole hyvä ruokakipolle on täysin hallinnassa. “Istu” ja “käy siihen” ovat kohtalaisesti hallinnassa. Osaa ne hyvin nami kädessä, hieman heikommin ilman namia. Täytyis osata olla olematta namidispenseri.

Mut tiiätteks mitä! Koht on heinäkuu! Heinäkuus on loma! Ja heinäkuus mennään kattoon lampaita, omfg, odotan. ❤ Ja elokuus on Tahtitassujen koiratanssileiri! Ja syyskuussa Oulun SM:t. Lokakuussa mun synttärit. 😀 Marraskuusta en tiiä. Ja joulukuussa on joulu. Koko loppuvuosi siis tiedossa kaikkea kivaa. 😀

20160622_182738[1]

Käytiin muuten mätsärissäkin turistina yks päivä. 😮 Se meni ihan mukavasti, Mintsi oli onnessaa ku pääsi reenaamaan leikillä kehän ulkopuolella samoja juttuja kuin muut. Ja Ifa treenas vähän koiratanssijuttuja. Liksu kävi Sinin kanssa kehässä ollen veteraanien sinisten 2. 🙂 Liksu kyllä nautti kehässäolosta jälleen, joten kiitos handlerille sen kehään viennistä!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s