Koiratanssin SM-viikonloppu @ Oulu

Se oli perjantaina sellainen rupeama, että ajoissa töistä kotiin, koirat kyytiin, Poriin, Tero kyytiin ja Kannukseen. Kannuksessa katkonaiset yöunet ja aamupäivällä kohti Oulua, Animagi-areenaa ja koiratanssin SM-kisoja, kun jostain aivokatkoksesta olin sellaisiin sitten Ifan ilmoittanut. Jännittäminen alkoi torstai-iltana pakatessani ja perjantai oli töissä sellainen hösselipäivä että ei ehtinyt yhtään ajatustyöstää sitä jännitystään vähemmäksi.

Mä en oikein… niin. Mun ei varmaan pitäisi kirjoittaa tätä blogipostausta vielä. Mä en ole vielä riittävän toipunut viikonlopusta. Nojaa. Mennään suoraan videoon ja tuomareiden arvioihin.

Henna Meriharju
Tekninen laatu Liikkeiden määrä 38p
Liikkeiden laatu 32p
Taiteellinen vaikutelma Yhtenäisyys ja kumppanuus 40p
Koreografia 40p
“Hyvä koreografia ja hyväntuulinen esitys. Koira vaikutti rennolta ja iloiselta. Positioita ei aivan riittävästi ja ne olivat valitettavan epätarkkoja. Erityisesti pienillä koirilla usein on hankalaa pysytellä saman välimatkan päässä kaikissa positioissa. Epätarkkuus tekee arvosteltavan position vaikeaksi. Eli treenaa tarkkuutta ja teknisyyttä lisää!”
Hanna Maines
Tekninen laatu Liikkeiden määrä 40p
Liikkeiden laatu 36p
Taiteellinen vaikutelma Yhtenäisyys ja kumppanuus 39p
Koreografia 40p
“Koira rauhoitteli ohjaajaa, mistä aiheutui epätarkkuuksia. Koira kuitenkin siirtyi positioihin hyvin. Muutama voimakas ohjausliike, mutta on kuitenkin hyvä, että ohjaaja auttoi koiraa tarvittaessa. Ihana tunnelma ja erinomaisesti hyödynnetty musiikki! PS. Odota koiraa!”
Heli Nousiainen
Tekninen laatu Liikkeiden määrä 39p
Liikkeiden laatu 38p
Taiteellinen vaikutelma Yhtenäisyys ja kumppanuus 40p
Koreografia 39p
“Koiralla potkua pikkujaloissa mukavasti, toisinaan liikaakin kun positioiden hakemiset oli välillä hakusessa. Innostunut koirakko jolla oli selvästi mukavaa kehässä.”
Tiina Jounio
Tekninen laatu Liikkeiden määrä 40p
Liikkeiden laatu 39p
Taiteellinen vaikutelma Yhtenäisyys ja kumppanuus 43p
Koreografia 40p
“Vauhdikas ja hyväntuulinen ohjelma. Ilo nähdä pienellä koiralla tiiviit positiot, joskin joissakin kohti niitä piti hieman hakea.”

Yhteensä HTM VOI tyydyttävä 155,75p.

Se mitä mä näin ja koin ei kyllä ollu että koiralla olis ollu kivaa. Ifa veti ihan paineisiin eikä pystynyt tekemään läheskään kaikkea suunnitellusti. Edessä poikittain ei sujunut, sivuaskeleet ei sujunu, vauhdikkaissa normiseuruissa meni missä sattui, ei suostunut tulemaan oikealla sivulla väärinpäin, jalkojen välistä ei tullut pois ja mennyt toisinpäin, ei suostunut ollenkaan kävelemään jalkojen välissä väärin päin, sivuaskeleissa ja pivoteissa taas sanomista, sivulaukassa ei meinannut tulla mukana, ei tehnyt kädet ylös… Korvat alhaalla ja ihan paineissa että eieiei ei pysty ei mitenkään.

154p veikkasin itse, eipä tuo 155p siitä kauas mennyt. Niin tahmea suoritus että ohhoij.

SM-tunnelma oli vähän hukassa kun HTM:ssä kisasi vain viisi koiraa, joten voittaja ei edes saanut virallista SM-voittajan titteliä. Kaksi parasta saivat kuitenkin SERT:it tuolta ja hienot olivatkin suoritukset heillä, paljon onnea! 🙂

Illaksi sitten takaisin Kannukseen, nukkumaan ja sunnuntaina aamulla takaisin Ouluun. FS ALO:n korkkaus ei jännittänyt pahemmin kun tiesin että ohjelma on lyhyt, se ei hyödynnä koko kehää, koreota ei ole tehty järin pitkään Ifan kanssa mutta sen key elements on kyllä ollut kovassa treenissä, eikä siinä mitään kamalan vaativaa ole. Jännitys hyökkäsikin sitten vasta vaihtaessani vaatteet kisapaikalla, kun realisoitui että jaahas pitäis mennä kehään taas.

No jos lauantaista suoritusta kuvailin tahmeaksi niin en tiedä mitä adjektiiveja tässä kohtaa käyttäisi. Sanotaanko vaikka niin, että mä en ole kyennyt edes katsomaan tätä videota. Eikä siinä videossa ole mitään nähtävääkään. Ifa tekee ekat kaks vai kolme asiaa ja sit se vetää nii paineisiin että käytännössä koko loppuohjelmasta se ei tee yh-tään mi-tään. Jalkojen ali pujotteluakin oli kaksi viikkoa palkattu ja ihan sairaan paljon olikin palkattu, mutta ei, ei kykene. Selvä. Mä en ehkä kykene sitten koiratanssiin enää.

Heli Nousiainen
Tekninen laatu Liikkeiden määrä 36p
Liikkeiden laatu 35p
Taiteellinen vaikutelma Yhtenäisyys ja kumppanuus 37p
Koreografia 35p
“Hieman enemmän olisin kaivannut liikkeitä, tässä tapauksessa niitä olisi varmaan ollut, mutta koira ei niitä toteuttanut. Ohjelma alkoi hyvin, mutta koreografia uupui sen jälkeen.”
Hanna Maines
Tekninen laatu Liikkeiden määrä 38p
Liikkeiden laatu 38p
Taiteellinen vaikutelma Yhtenäisyys ja kumppanuus 38p
Koreografia 38p
“Kiva ja kekseliäs alku. Valitettavasti alun tunnelma ei kantanut loppuun asti. Ihanaa kun koreografia oli sijoitettu kehän etuosaan.”
Henna Meriharju
Tekninen laatu Liikkeiden määrä 38p
Liikkeiden laatu 38p
Taiteellinen vaikutelma Yhtenäisyys ja kumppanuus 40p
Koreografia 38p
“Vähänlaisesti liikkeitä. Alku oli kiva, mutta keskiosa vaikutti suunnittelemattomalta. Matkalaukkua olisi voinut hyödyntää enemmänkin. Hyvä yhteistyö, mutta koreografiaa voisi vielä hioa.”
Maija Asp
Tekninen laatu Liikkeiden määrä 40p
Liikkeiden laatu 39p
Taiteellinen vaikutelma Yhtenäisyys ja kumppanuus 39p
Koreografia 39p
“Kiva ohjelman idea. Matkalaukkua voi käyttää vielä esim. kaukaa kiertoon.”

Yhteensä FS ALO tyydyttävä 151,5p.

Sanompa vaan että joo ei. Ei enempää FS:ää meille. Tai ei varmaan enempää koiratanssia ylipäänsä meille. Sunnuntaina oli kiva kun harjistuttu Janita kävi moikkaamassa kehän laidalla, mutta eipä valitettavasti ollut mitään nähtävää meijän suorituksessa.

Mä en niinku… joo. Mä luovutan. Ei oo mitään järkeä kisata koiran kanssa joka ei selkeästi nauti kisakehässä olosta. En ehdota että vaihdettais lajia, koska ei se siitä nauti yhtään missään lajissa. Ajattelin, että koiratanssissa olis saatu korjattua se asia, mutta ei. Emmä osaa kouluttaa Ifaa niin hyvin että se kykenis tollaseen. Mä en osaa kouluttaa sitä oikein ja kiirehdin aina liian aikaisin kisaamaan ja vaadin koiralta liikaa enkä harjoittele tarpeeksi. Jätetään tääkin laji niille jotka sen oikeasti osaa ja jotka menestyksensä ansaitsee. Vähän tuli lauantain palautteistakin sellainen olo että jaa, no ei sitä varmaan pikkukoiran kanssa kannata sitten edes yrittää. Äh. 😦 Keskitytään nyt sitten opettaan Mintille BH-kokeeseen vaadittavia juttuja.

14438821_10202155680248979_401662384_o

2 thoughts on “Koiratanssin SM-viikonloppu @ Oulu

    • 😀 😀 Ei shibat oo niin outoja öttiäisiä ja vaikka oiskin niin on niitä muitakin outoja :’) Ja on Turussa lisää koiratanssia harrastavia harjakoiria. Ja SM:issä oli tosi hienot cottonit esiintymässä! Ja bedlingtoni! Eikä entlebuchejakaa taida olla yhtäkää aiemmin kisannu… 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s