Mintin ralliura alkaa

Meijän piti päästä rally-tokon alkeiskurssille, mutta kurssi meni ja peruuntui vähäisen osallistujamäärän takia. 😦 Haluttiin kuitenkin aika tosi kovasti Emmin ja Lumen kanssa päästä rally-tokoa treenaamaan NYT, eikä joskus ensvuonna. Saatiin sitten sovittua hieno puoliohjattu kimppatreenidiili Hannan kanssa ulkokentille, ja sellaisen setin ensimmäinen kerta oli nyt eilen keskiviikkona. Hanna kertoi hieman rally-tokon perusteista jonka jälkeen siirryttiin harjoitteisiin.

Ja ihan oikeutetusti, koska seuraaminen on rallyssakin se kaiken perusta, aloitimme perusasento- ja seuraamisharjoituksilla. Hanna olikin kivoja harjoituksia meille keksinyt, ja näitä sitten harjoiteltiin silleen rastitehtävämaisesti kiertäen. Yksi piste oli vatiharjoittelua, toinen vähän samankaltainen treeni mutta tyhjällä lörpöllä houkuttelematta ja kolmannessa pisteessä keskityttiin yhdistämään koiralle mielikuvaa että “seuraa” = pidä katsekontakti.

Vatitreeni sujui Mintiltä tosi hyvin, sain sen jopa tarjoamaan liikkumista välillä ihan ilman apuja! Ja Minti oli tosi innoissaan treenistä ihan silleen “mätiiänmätiiänmätiiäntännn!” 😀 Vielä kun oppisi itse asettumaan oikein koiraan nähden. Seuraava vaihe olisi varmaan vadin madallus ja lopulta istumisen lisääminen.

Lörppötreenissä tehtiin siis sellaista harjoitusta, että kun koira laittaa etujalat lörpölle, heitetään oikealla kädellä ihan koiran vasenta kylkeä pitkin koiran taakse, mielellään vähän viistosti vasemmalle nami. Harjoituksen avulla pitäisi saada koira itse tarjoamaan takapään kääntämistä ja vielä oikein vauhdilla. Mulla oli vähän ongelmia saada heitettyä namia oikeaan paikkaan, mutta muutama hyvä toisto saatiin kyllä. Oli hauska kun sen harjoittelun jälkeen seisahduttiin vähän etäämmälle odottamaan että saan kaivettua taskuista lisää nameja niin Mindy meni ja tarjosi ympäri pyörähtämistä. 😀 😀 Täytyy siis katsoa ettei nyt sillä opeta tuota pyörähtämistä. Vaikka tarvis sen kyllä sekin oppia, että ei huono sinänsä! Se nyt vaan ei oo pointtina tässä. 😀

Kolmas harjoitus, jossa siis oli tarkoitus että koira otetaan sivulle ja kun koira oikein intensiivisesti katsekontaktissa tapittaa sua, sanotaan “seuraa” tai mitä käskynä käyttääkään, mutta ei lähdetäkään liikkeelle, vaan palkataan siitä että koira edelleen pitää sen kontaktin. Joo ei paljon ollut Mindyllä vaikeuksia tässä. 😀 Mulla oli vaikeuksia päättää missä pidän mun käden. Kummalla puolen Mintin päätä? Pitäis pitää Tintun ja mun välissä se käsi, mutta se tuntuu ihan tyhmältä. Tokossa vaan kun voi mennä pisteitä, tuomarista riippuen, jos pitää kättä koiran pään ulkopuolella.

Näitä kun oltiin aikamme tehty, alkoi tuntua siltä että nyt tulee vilu, joten otettiin sitten vähän reippaampaa harjoittelua väliin, eli sitä klassista kontaktin ja seuraamisen tarjoamista niin että itse kävellään / juostaan sinne tänne ja aina kun koira tulee mukana hyvässä kontaktissa mielellään oikeassa kohdassakin niin palkataan. Viimeks tehtiin tätä kesällä Hannan kanssa yksissä omissa treeneissämme, ja siellähän tästä ei tullut yhtään mitään kun Minti vaan paimenkoiramaisesti juoksi metrin mun perässä kokoajan. 😀 No nyt oli tullut asiaan muutosta! Sain palkata Tintua vaikka kuin monesti kun se tuli tosi hyvin mukana, varsinkin juostessa. Ok, paikka ei ollut ihan sellanen seuraamispaikka, oli vähän väljä ja itseasiassa pikkasen liian edessä, mutta hei, sentään vähän edessä eikä metrin takana! 😀 Kehitystä!

Loppuun harjoiteltiin vielä hurjalla radalla *LÄHTÖ* 2m väliä *MAALI* sitä kontaktin pitämistä liikkeessä, ja tämä piti tehdä houkuttelematta namilla. Eli koira perusasentoon ja siitä sitten liikkeelle ja koiran kehumista ja kutsumista ja kaikkea jotta saadaan katsekontakti pidettyä itsessä ja maalin jälkeen palkka oikeaan paikkaan. Tintu oli tässäkin yllättävän pätevä vaikka oltiin jo treenattu ties kuin pitkään. 😮 Joo, seuraamispaikassa on sanomista, mutta yllättävän hyvin pysyi kontakti kuitenkin! On se pätevä, eiköhän tästä vielä jotain tule. ^_^ Ensi viikkoa innolla odotellessa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s