Edistysaskeleita!

14647341_10202222623002506_1996111820_o

Olipa tänään hyvät minitreenit sekä Ifan että Mindyn kanssa. Sain Emmiltä ja Petriltä synttärilahjaksi uuden ja paremman kosketuskepin jollaisesta olen haaveillut kauan ❤ ja se pääsikin sitten Ifan kanssa tositoimiin tänään. Harjoiteltiin kosketuskepin avulla frontti-positioon tuloa erilaisista kulmista ja sujui kyllä ihan superhyvin. 😮 Tosi hyvin malttoi pitää kontaktia keppiin ja välittää sen liikkeistä. Vahvistelin sitten myös oikealla väärinpäin oloa, siihen tuloa, samoin myös jalkojen välissä oikeinpäin ja väärinpäin oloa ja niihin positioihin tuloa. Jalkojen alla väärinpäin on selkeästi hankalampi juuri siksi kun siitä ei saa katsekontaktia, siksi siihen täytyneekin laittaa ihan extratreenitunteja. Mutta on toi kosketuskeppi hyvä, kun ei tarvitse kumarrella vaan saa luonnollisemman suorassa seistä harjoituksissa.

Päätin sitten ihan piruuttani kokeilla miten Ifa tulisi poikittain taakse pää oikealle kosketuskepin avulla. Pientä häslinkiä, pientä väljyyttä, mutta tulihan se. 😮 Oh my! Tämä siis treeniohjelmiin mukaan, vähänkö siistiä jos saan opetettua sille nuo takapositiotkin. Koko vahvistelun ja takana poikittain olon treenin aikana palkkasin namilla kerran. Enempää en voinut palkata, koska Ifa alkoi sen palkan jälkeen vaatimaan sitä palkkaa, eli oli joka liikkeen jälkeen lähdössä palkalle, katsomaan saisiko sen keittiön pöydältä vai olohuoneen pöydältä vai vai… Ja sehän ei vetele, joten sitten mentiin taas pelkillä runsailla kehuilla loppuun. Vähän Ifa tuntui siitä painetta ottavan, että sen ekan namin jälkeen ei saanut enää lisää. Tiedä sitten onko tämä hyvä merkki ja tällä treenillä saadaan kisatilanteitakin paikattua, kun ehkä päästään eroon siitä paineistumisesta, vai hajoaako koko koira kun namipalkkaan tippuu niin vähän. Se selviää x määrän aikaa kuluttua…

Eikä ne huippuhetket tähän loppunut. 😮 Seuraavaksi oli Mindyn vuoro loistaa.

14614505_10202222623082508_1130753535_o

Juuri ennen iltaruoan antoa koirille otin Mindyn kanssa minitreenit. Ensin harjoiteltiin nahkaisen jälkiesineen ilmaisua. Se on joskus mennyt paremminkin, nyt Mindy oli vähän hukassa sen kanssa. Oon siis koittanu saada kaaliin että esineen täytyy jäädä näkyviin jalkojen väliin (vahvistanut sitä palkkaamalla kun katsoo esinettä ja laittamalla palkkanamin esineen päälle), mutta se oli vähän hakusessa samoin kuin alkuun koko maahanmeno esineellä ylipäänsä. Tuon jos saa kuntoon niin seuraava suuri haaste on se, että tuo menisi suoraan maahan esineelle tullessaan, eikä kääntyisi ympäri mua kohti. En tiedä miten se pitäisi opettaa… Ei kukaan pitäisi mitään jälkikurssia? Anyone? Vinkkejä?

No, tämän jälkeen päätin ottaa muutaman sivulletulon. Äskeisestä innostuneena Mindy koitti tarjota ensin vaan maahanmenoa, mutta kun vähän olin että höh, keskitys nyt ja vähän avustin kädellä, niin saatiin Mindy keskittymään tehtävään taas. Harjoittelin samaa kuin rallyn ekalla kerralla, eli että sivulla sanotaan seuraa kun koira on hyvässä kontaktissa ja palkataan lähtemättä liikkeelle. Otin myös kaksi askelta käsiohjauksella, toinen namin kanssa, toinen ilman, ja ihan kuin sillä olisi alkanut olla joku käsitys tästä hommasta. 😮 Voi olla että kuvittelin vaan, mutta kuitenkin! No, askelten jälkeen kokeilin sitten vaan sanoa sivu ja ?!?!?!?! tapahtui ihmeitä!!! Mindy tuli sivulle ihan ilman käsiapua! Ja kaiken lisäksi teki saman vielä toistamiseen uudestaan?! Jeeeeeeeee!!! 😀 😀 Vähänkö siistiä!! Se edistyy?!? En olisi koskaan uskonut että tämä päivä tulee! Mutta niin se tuli. Wau. Niin loistavaa. 🙂

Lopuksi harjoiteltiin vielä kapulan pitoa ja ihan kuin olisi saatu nanosekuntin pidempiä pitoja. Oooo ihan loistavaa. Nyt pitäisi kaivaa jostain esiin logiikka siitä, että pitäisikö ensin lisätä joku ota-käsky vai irti-käsky? Olin vähän hukassa tämän valinnan edessä.

Anyway. Jatketaan harjoituksia. Huomenna taas rally-treenit, jeij!

14600669_10202222622802501_411386119_o

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s