Rally vol 2

Eilen oli meidän alo-rallyjen toinen treenikerta, ja Hanna esitteli meille uusia kylttejä. Tällä kertaa harjoituspisteiksi laitettiin

  • Lähtö – maali
  • Sivu – koira eteen – vasemmalta sivulle ( – istu)
  • Sivu – koira eteen – oikealta sivulle ( – istu)
  • Sivu – 1 askel – 2 askelta – 3 askelta
  • Koira eteen – 1 askel – 2 askelta – 3 askelta

ja lopuksi myös

  • Istu – kierrä koira
  • Maahan – kierrä koira

Ja kuten sanottua Mindy oli kyllä todella pätevä. Seuraaminen nyt ei vieläkään suju ilman apuja kunnolla, kun poikittaa ja edistää eikä ylipäänsäkään seuraa silleen jäntevästi. Siinä riittää työsarkaa. Jos on käsi ylhäällä kämmen ylöspäin seuruussa niin Mindy tulee tosi hyvin mukana ja saattaa jopa osata istua pysähdyttäessä, mutta ilman sitä ei toivoakaan. Sen sijaan sivulletulossa kotona tapahtunut edistys ei ollut hävinnyt mihinkään vieraalle kentälle mennessä. Ei sitä ees tajunnu ajatella että eihän toi koira oo sillä kentällä ennen käyny, nykyään jotenkin niin vakio että treenataan eri paikoissa. Ja eipä sillä pitäisikään olla väliä! Kai se koirasta ja/tai koulutuksesta jotain kertoisi jos ei kykene vieraassa paikassa tekemään mitään. Eli sivulletulot siis meinas sujua ilman käsiapujakin. Vähän se on hukassa aloittaessa, mutta hyvin lähtee paranemaan treeni treeniltä.

Sivulta eteentulossa en osaa päättää pitäisikö käyttää uutta käskyä vai luoksetulokäskyä, kun luoksetulon olen kuitenkin ajatellut olevan eteentulo ensin. Tuli sitten käytettyä molempia sekaisin. 😡 Ups. Kosketuskeppiäkin koitin avuksi, mutta ei Mindy osaa sitä niin hyvin että siitä olisi apua, joten joko lisää keppitreeniä tai sitten vaan muilla metodein eteenpäin. Eteentulon ongelma on siis se, että tulee herkästi todella vinoon. Ja tuntuu tyhmältä / pointlessilta korjata sitä ottamalla vaan askel eteen. Sittenkös se oppii että aina voidaan korjata ensin. Sitä sitten hinkattiin treenissä. Se mikä sen sijaan yllätti, oli että Mindy lähti tosi hyvin edestä kiertämään oikealta takakautta sivulle! Hyvin pienellä käsiavulla saan sen kiertämään sieltä. Jeeee. 🙂

Edessäistuessa askeleet 1-2-3 taakse eivät tuottaneet ongelmaa. Tai joo, meinas siinä olla sellanen hyppimis-tökkimis-ongelma, mutta tajusin laittaa kädet alemmas niin ongelma lähti poistumaan. Seuraavaksi sitten muistettava vähentää apuja.

Lopuksi harjoitellut istu – kierrä koira ja maahan – kierrä koira sujui tosi hyvin. 😮 Varsinkin jos tekee vähän isomman ympyrän koiran ympäri eikä ihan kylkiä hipoen kierrä niin tosi hienosti Mindy odottaa paikallaan. Vitsit on se pätevä. 😀 Eikä mitään ongelmaa jaksaa vetää tunnin treeniä. Treenattiin tänään kotiläksyjä kotona, mutta niistä kirjoittelen myöhemmin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s