Tötsäilyt ja sterkkailut ja ho-ly-shi-et

Vein Ifan perjantaina 21.10. sterkattavana. Ajattelin että nyt tai ei koskaan se on tehtävä. Se kun on tuollainen stressaaja, niin varmana kehittäisi itselleen vielä kohtutulehduksen muuten. Ja kun muutenkin juoksut ovat Ifasta niin ikävät, ja ne tietty vielä haittaavat harrastuksia, niin nyt päästään niistä sitten eroon. Leikkaus sujui ilmeisen hyvin ja Ifa on toipunut ihan todella mainiosti. Sunnuntaina otin kuvan haavasta joka on aivan todella siisti. Ja oliko jo sunnuntai vai maanantai kun Ifa olisi halunnut laittaa painiksi Liksun kanssa ja niitä joutui toppuuttelemaan että tsop tsop tuo ei ole soveliasta toimintaa. Kipulääkitys loppuu nyt perjantaina, toivottavasti ei kipuile senkään jälkeen.

Ja kattokaa kuin söpö Liksu on Mintin kanssa. 😀 ❤ En kestä! 😀


Mintin kanssa treenattiin maanantai-iltana vähän rallyjuttuja taas. Laitoin neljä tötsää maahan ja koitin harjoitella niiden pujottelua ja spiraalia. Meni viisi minuuttia, niin minä ja Minti seistiin sivussa samalla kun naapurin lapset juoksi pujottelua ees taas niien meiän tötsien seassa… 😀 No, vähän päästä päästiin kuitenkin jatkamaan harjoituksia. Näissä harjoituksissa päätarkoituksena oli koittaa saada Mindy käyttämään takapäätään ja saada pujoteltua / spiraloitua ilman nami-imutusta. Koitin tosi voimakkaiden hartia-apujen avulla saada koiraa kääntymään, avittaen lisää vielä ääniavuilla ja palkkasin aina kun takaosa kääntyi hyvin. Ei me nyt vielä päästy puusta pitkälle ja vasemmalle kääntyminen oli aika työn ja tuskan takana kun koira puski niin eteen että ei mitään jakoa päästä kääntymään. Oikea paikka on siis edelleen hakusessa. En tiedä pitäisikö siirtyä klassiseen pk-opetustyyliin lelu kainalossa…

Kuitenkin, tulkitsin erävoitoksi sen, että Minti edes pari kertaa vasemmalle käännyttäessä lopulta käänsi peräpäätään kunnolla ja pääsin palkkaamaan niistä. Ehkä se tästä vielä muotoutuu. Tänään on taas treenit tulossa ja aiheena on kuulemma nopeuden vaihtelut. Se vasta tuleekin olemaan hauskaa. 😀 😀 Katastrofiiiiii inboooound. 😀 Saa nähdä kuin selviydytään Tintun kanssa.

Koitin harjoitella myös kapulan pitoa noiden tötsittelyjen jälkeen. Maasta ei puukapulaa tajua nostaa, ei niin millään. Heti kun nostin kapulan taas polvien päälle josta se sai sen ottaa, sain muutaman sekunnin pidon siihen. Oo! Mutta oltiin sit jo hinkattu sitä niin paljon, että oli pakko lopettaa harjoitus siihen. Ensi kerralla sitten taas lisää kapulaa polvien välistä… Kai se senkin vielä joskus oppii. Ehkä. Maahanmenon se on ainakin oppinut. 😀 Ei me mitään ilmaisua tai paikallamakuuta olla harjoiteltu, kun koittaa mennä kapulan päälle maate ja aina kun laitan tötsiä maahan harjoituksia varten niin Minti menee jokaisen tötsän laiton kohdalla maate tötsän kohdalle. 😀 😀 Hassu eläin.


Sitten se ho-ly-shi-et osuus. Mua on järkytetty lähiaikoina ihan huolella.

Ensin eilen illalla meijän koiratanssi-rally-toko-koutsi Hanna tuli sanomaan että kai Ifa osallistuu koiratanssin maajoukkuekarsintoihin. No ei osallistu 5.11. ainakaan kun on antidoping-varoajat päällään, mutta en tiedä mitä me missään maajoukkuekarsinnoissa tehtäisiin muutenkaan. 😀 Siitä sitten kinattiin että ollaanko me muka sen tasoisia että kannattaisi maajoukkuepaikkaa havitella, ja nyt lukee maaliskuun maajoukkuekarsinnan kisapäivä kalenterissa… Ehkä me sinne sitten mennään, mutta ei me kyllä tulla mihinkään maajoukkueeseen päätymään. 😀 Ei meitä sellaseen huolita, ei olla tarpeeks hyviä. Mut siltä varalta että kävis niin huono mäihä, niin nyt täytyy

  • a) keksiä meille uus koreografia ja treenata se hyväks
  • b) opettaa lisää positioita ja suuntia
  • c) palkattomuutta unohtamatta
  • d) osallistua joka ikiseen mahdolliseen koiratanssikoulutukseen johon vaan päästään
  • e) miettiä koiran koon huomiointi koreografiassa
  • f) harjoitella omaa liikkumista
  • g) opetella nauttimaan siitä itse esiintymisestä koiran kanssa, eikä pelkästään vain kilpailla tuloksia tavoitellen

…mutta…

…uutta koreota ei voida suunnitella täysipainoisesti vielä, tai voidaan suunnitella mutta ei treenata, sillä…

…meitä pyydettiin just hetki sitten messariin esiintymään koiratanssinäytökseen molempina päivinä. O_O Siis Koiramessut 2016, Voittaja-näyttelyt, iso kehä, sininen matto, koiratanssinäytöksiä, me, minä ja Ifa, lavatanssit, apua!

Mun koiratanssihaave on ollu päästä esiintymään messarin ison kehän siniselle matolle. Haluaisin tietää miltä tuntuu olla sen katsomon sillä puolen, kehän puolella, kirkkaiden valojen loisteessa. Ja nyt. Nyt me päästään kokemaan se. Lavatanssit-koreota esittäen. Sitä on kuitenkin niiiiiiin monta vuotta, yläasteikäsestä asti melkein joka vuosi ollut joulun alla messarissa kaks päivää, kierrellyt aamusta iltaan katsomassa koiria, istunut katsomassa loppukehiä, taputtamassa suosikkiroduille, ja miettinyt kuinka henkeäsalpaavan hienoa olisi päästä sinne kehään joskus itse. Sanon aina puolivitsillä että kun ei mulla tuu koskaan oleen niin hienoo koiraa, että sen kanssa pääsis messarin isoon kehään näyttelymenestysansioin, niin täytyy kokea se iso kehä tälleen kiertoteitse. Ja nyt se olis toteutumassa.

Oh-my-god. Holy-fucking-shit.

Ja siellä jos missä on ensiarvoisen tärkeä tuo listan kohta g, nauttia siitä itse esiintymisestä ja koiran kanssa tekemisestä. Koska tuo ei ole kilpailu. Tuo on elämys, hieno tilaisuus. Katsomossa valtaosa ei tiedä mitä odottaa, he eivät tiedä miten koreo menee, he eivät tuomaroi teknisten ansioiden perusteella. Eli täytyy vain osata nauttia tekemisestä Ifan kanssa. Toivottavasti Ifakin osaa silloin nauttia tekemisestä mun kanssa. Ja niin moni suomalainen näkee, mihin voi harjakoirakin kyetä.

My dream is about to come true. Here we come.

(Jos en pyörry ja kuole jännitykseen ennen sitä.)

Sinne sit kaikki kattomaan koiratanssia. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s