Taas me tanssitaan

Viime torstaina oli hallilla omat treenit. Mä koitin harjoitella Ifan koreoo uusiks silleen että radio olis keskemmällä edempänä. Kauheen vaikeeta. Koitin myös Ifan kanssa kokeilla ihan vaan vaihtoja positioista toisiin. Harjoiteltiin myös vähän noita rallyn takaakiertoja. Hirveetä inspiraatiota treeniin ei kuitenkaan ollut…

Mindy pääs treenaamaan taas kans, ja harjoitteli perusasentoja, seuraamista ja maahanmenoja. Oon niin euforiassa kun tää seuraaminen alkaa näyttää joltain edes vähän sinnepäin. Tässäpä vertailukohdat:

25.9.2016 Mindyn seuruutreenit

23.3.2017 Mindyn seuruutreenit

On siinä ehkä pieni ero!! 😀 Ja vitsin Mintti on ihan vaivihkaa oppinu tollasen ku liikkeestä maahanmeno. Sitku teki kerran sen ni vietävä epeli koitti ennakoida seuraaval seuruuosuudel ja tehdä sitä uudelleen! Onneks mä en ollu päättäny tehä uutta liikkeestä maahanmenoa, joten ei tullut vahingossakaan vahvistettua ennakointia. Eihän noi mitään huippuperusasentoja oo kaikki, ja edelleen on hajontaa siin et tuleeks se eteen takaa kiertäe vai vasemmalt mut noh. Paremmalla tasolla ollaan kuin yllä olevalla ekalla videolla ja se on ainoo joka merkkaa mulle. 😀

Sunnuntaina ajettiin sitten DT-areenalle koiratanssikisoihin. Taas. Blaah. Ei jaksa kisata kokoajan. 😀 Aivan turhaa. Varsinki ku tietää että koreossa olis tekemistä vielä. Mut ei auttanu, ilmottu oli joten sinne sit vaan.

Ja kyllä tuntu niiiiin tahmeelta. Siis niiiin tahmeelta. Harvoin jää näin ikävä fiilis kisoista. 😀 Ihan alussa Ifa petras silleen ihan ok, mut jossai kohtaa se oli vaa et “nääh” ja päätti että eipä sen tarvii ees kattoo mua enää. Sillee jaa, just joo, haist kukkane si vaa koira. Mistä lähtien se ei kato mua?! Ifa kattoo aina… paitsi nyt…Meni niin pasmat sekasi siitä, etten osannu enää olla kehässä niinku oli tarkotus. Plus uusi suunnitelma hiuksien avaamisesta musiikin vaihtuessa aiheutti sen, että mä en edes nähnyt koiraa enää. 😀 😀 Se ei todellakaan ollut wörtti, piti vaa luottaa siihen että kyllä se koira tulee, mut milläs luotat nytku soli tollasella tuulella. Hirvee määrä kieltoja, epäonnistuneita vaihtoja, ei tullu positioihin, ei pysyny niissä, ei mitään. Aivan disaster koko setti. Taas piti auttaa sitä vaikka kuinka paljon tekemään niitä vaihtoja, tulemaan positioihin, pysymään positioissa…

Jotain säälipisteitä oli vissiin myös jaossa, joko koiran tai kilpailuluokan vuoksi.

Mari Muhonen
Tekninen laatu Liikkeiden määrä 33p
Liikkeiden laatu 39p
Taiteellinen vaikutelma Yhtenäisyys ja kumppanuus 42p
Koreografia 40p
Nadja Böckerman
Tekninen laatu Liikkeiden määrä 41p
Liikkeiden laatu 37p
Taiteellinen vaikutelma Yhtenäisyys ja kumppanuus 38p
Koreografia 41p
“Useita positioita pääosin eteenpäin esitettynä. Mukavasti temponvaihteluja. Suurimman osan ajasta positiot epätarkkoja eli koira jätättää/on väärässä paikassa. Kiva idea ohjelmassa ja musanvaihdot toivat mielenkiintoa ohjelmaan.”
Marita Packalén
Tekninen laatu Liikkeiden määrä 42p
Liikkeiden laatu 42p
Taiteellinen vaikutelma Yhtenäisyys ja kumppanuus 44p
Koreografia 43p

Meinasin saada sydärin kun palkintojenjaossa meijnä kuulutus alotettiin että “pisteitä satakuusikymmentä…” että jumankavita jos nyt sanot siihen pisteitä päälle ja sertin perään ni revin pelihousuni enkä varmana ota mitään vastaan, koska meni sit niin huonosti se ohjelma. Luojan kiitos pisteet jäi siihen 160,67p. Sijoitus oli joku viides. Mä olisin itte varmaan antanu jotain 140 ja 150 pisteen välillä pisteitä meijän esityksestä, mutta no. Yleensähän se aina tuntuu pahemmalta kuin miltä näyttää.

Olin vähän arponut, että onko tää nyt sit wörtti koreokaan vai pitäiskö laittaa sekin vaihtoon. Menin sitten palkintojenjaon jälkeen kysymään paikalla olleilta tuomareilta (Nadja & Mari), että mitä he ovat mieltä ohjelmasta. Molemmilta tuli oikein positiivista kommenttia koreosta että ehdottomasti kannattaa pitää se, ja että musiikinvaihto on siinä toimiva – aina kun niissä ei tunnu järkeä olevan. Mutta tässä siis ilmeisesti on järkeä. Sitä vaan juuri sanoivat, että tekninen osaaminen jää liian alas.

Tarvittaisiin enemmän suuntia ja tietysti niiden positioiden tarvis myös pysyä. Nadja sitä sanoi, että osaselitys varmaan voi olla että kun Ifa hakee sitä katsekontaktia niin varsinkaan sen vuoksi nuo sivulla väärinpäin -positiot ei välttis toimi vaan se katsekontaktin haku ajaa koiran liian kauas. Samoin tuli vinkkiä siitä, että kun nyt on vissiin joka kerta kosahtanut se jalkojen välissä väärinpäin -positio, joka sekin esitetään vain eteenpäin, niin se ei tuo koreoon mitään lisää vaan epäonnistuessaan tuo itseasiassa pelkkää miinusta, joten sen voisi ehkä suosiolla vaihtaa pois, korvata jollain muulla positiolla. Ihan validi pointti.

Eli koreo on hyvä, mä en vaan oo osannu opettaa koiralle mitään. Oman suorituksen jälkeen fiilis oli ihan huono, mutta tuomarien kanssa juteltuani jäi kuitenkin hyvä fiilis lopulta. Ei siis tarvitse vaihtaa koreota, tarvitsee vain opettaa koiralle positiot. Hurdur. Jaksoin sen verran innostua, että tänään kokeiltiin vähän tasapainotyynyn päällä positioiden etsimistä. Heel eli oikeanpuolen normisivu löytyi silleen kohtalaisesti, mutta jalka eli oikealla väärinpäin ei löytynyt sitten millään. Ei tolla ollu hajuakaan kuin siinä kuuluu olla. Välis oli poikittain edessä, välissä vasemmalla sivulla, välissä oikeinpäin oikealla sivulla. Ihan mitä sattuu. Eli ei sillä tosiaankaan oo hajuakaan mitä ne käskyt tarkoittaa. Harjoitellaan ne siis paremmiksi ja katsotaan kisaamista sitten joskus myöhemmin.

Kisoissa oli myös kauheasti kaikkia tuttuja ja oli tosi mukava jutella ihmisten kanssa. Harmittavan vähän eri esityksiä näin, mutta erityisesti jäi mieleen Ullan ja Tellervon rahaesitys. Se oli ihan huikea! Tuli niin hyvä mieli sitä katsoessa, vitsi miten loistavia ideoita siinä koreossa. 😀 Tykkäsin. Kovasti!

No, tanssikisat jää nyt tauolle, kahden viikon päästä on rally-tokokisat ja sit jäädään kisatauolle sieltäkin. Rally-kisojen ainoa tavoite on, että jos siellä on kolmen askeleen peruutus radalla, että se viimeinkin onnistuisi kisatilanteessa. Täytyy alkaa meneen joka paikkaan koiran kaa ottaan vaan noita peruutuksia. On se nyt kumma jos ei jossain kohtaa ala luistaa se kisoissakin. Mindy lähtee samoihin rally-kisoihin ja siellä ainoa tavoite on, etten itte omalla häsellyksellä pilaa koiran mahiksia, ja että muistaisin auttaa sitä tarpeeksi erityisesti seuruun pysähdyksissä. 🙂

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s