Mindyn rallytreenit

20170411_170337[1]

Viime rallykisojen jälkeen mä päätin jättää Ifan määrittelemättömälle treeni- ja kisatauolle, joten Mindy on päässyt meijän viikottaisiin rallytreeneihin paikkaamaan Ifaa. Viime viikolla… ei mitään muistikuvaa enää. Ehkä jotain siitä, että ei pidä kävellä isoja ympyröitä, kun on koira joka käyttää takapäätään (ai käyttää vai?) ja että pitää muistaa että se on iso ja pitkä koira (ai on vai?) eikä se käänny yhtä näpsäkästi kuin Ifa. Lisäksi puhuttiin siitä, että pitäisi olla eri käskyt sivu, seuraa, oikea sivu, oikea seuraa. Nyt kun mulla on sama käsky sivu & seuraa ja sama käsky oikee sivu & oikee seuraa. Vaikka eihän tota oikeeta siis oikeesti oo paljoo tehty. Mietin että jos ottais oikee sivu käskyks “hippa” ja oikee seuraa ois sama ku Ifan eli “heel”. 😀 Ja jos vähitellen alkais ujuttaa sitä “seuraa” sinne “sivu” perään.

Ainiin ja oli meillä viimeksi sarjahyppykin treeneissä. Oli aika hasardia. 😀 Mä en meinannu osata millään ohjata koiraa hypyille. Törmäilin itte esteisiin tai kehonkielellä sain koiran väistämään ohi. Joten harjoitusta harjoitusta lisää vaan…

Pääsiäinen vietettiin mökillä. 20170414_132016[1]

Koirat riehu minkä kerkesivät ja yöt menivätkin kohtalaisen rauhallisesti. Paikallisen päivystävän eläinlääkärin numeroa ei tarvittu, kun kyykäärmeitä ei onneksi näkynyt.

Tänään oli vuorossa taas rallytreenit. Rata oli aikalailla just sellanen millasen treeniä tarvittiinkin nyt, kun on 2½vko päästä kisat edessä. Oli houkutus, oli hyppy, oli käännöksiä vasemmalle niin 90, 360 kuin paikallaan täykkärikin. Pujottelu ees taas oli varmaan radan hankalin osuus, lähtökyltin lisäksi. 😀 Mindy meinas taas lähdössä lyödä maate ja sitä täytyykin nyt treenata ahkerasti. Samoin hankala oli istu, seis, kierrä koira. Hienosti tuo odottaa kun kierrän, ei siinä mitään, mutta se seisomaan nousu on hankala. Sitä täytyy nyt treenata kunnolla. Kouluttajan huomio oli, että jos näin iso koira nousee seisomaan kulkemalla eteenpäin, tulee ylemmissä luokissa ongelmia kun tulee kyltti istu-seiso-maahan. Jos koira on noussut seisomaan kulkemalla eteenpäin, se menee hyvin todennäköisesti maahan vinoon, koska yrittää katsoa ohjaajaa samalla. Eli tämä treeniin. Samoin pujottelussa pitää huomioida, että kun se meinaa jätättää, niin ei palkkaa juuri ennen vikaa tötsää vaan heti vikan tötsän jälkeen, jotta koira saa palkkaa siitä kun tulee kunnolla mukana. Tötteröt kolisi muutenkin niin että uhhuh.

Ykkösrundilla palautteeksi tuli myös, että mä en saa kumartua noissa vasemmalle kääntymisissä tai muuten koira menee maahan. Pelkkä käsiapu riittää Mindylle. Eteentulon se teki hienosti sivulta.

Saatiin jopa videot meidän radoista!

Mun vaan täytyy mennä nukkumaan, joten en jää analysoimaan näitä sen pidemmin. 😛 Vasemmalle käännökset meni kakkosrundilla paremmin, kun ohjasin vaan kädellä. Kaikki ylimääräiset koiran tekemiset ja tekemättä jättämiset tulee kuulemma ihan suoraan mun toiminnasta. Treenataan nyt seisomisia ja kääntymisiä ja ei-maahanmenemisiä ennen tulevia kisoja. 😀

Päästiin myös TKK:n tokon perustaidot-kurssille, joka alkaa olikohan 10.5. Mukava päästä kattomaan millasia vinkkejä sieltä saatais ja että oisko Tinttuziinosta sellaseenki toimintaan. 🙂 Harmittaa kun TKK:n sekä pk-lajien tutustumiskurssi että FH-jäljen alkeiskurssi menee sivu suun kun päivämäärät ei sovi mulle. 😦 Tyhmät viikonlopputreenit, ihan mahottomia mun kalenterille. Joskopa syksyllä sitten pääsisi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s