Mindyn keppi- ja jälkitreenit

Tinttu on nyt treenannut kaksi kertaa keppi-ilmaisua kotona. Ekalla kertaa tehtiin niin, että tiputin pihatielle kuutisen keppiä jonkunnäköisin välein ja sitten lähdin koiran kanssa kävelemään samaa reittiä. Ekan kepin Mindy bongas hyvin ja kehuin heti kun kiinnitti siihen huomiota. Vähän Mindy oli silleen että “haahaa, voisin syödä tämän kepin, namnamnam” ja saattoi koittaa alkaa jyrsiä sitä, mutta ignoorasin sen vielä tässä vaiheessa. Kehotin vaan menemään maate ja heti kun se meni kepin luona maate niin jes, palkkasana ja sitten koiran märkäruokaa suoraan purkista taskusta lusikalla koiran eteen maahan. 😀 No tollasen herkkupalkan jälkeen menikin sitten hetki saada fokus takaisin maahan ja keppien etsintään, mutta siinä sitten pyörittiin ja vähän koitin kannustaa että no, oiskos tuol jottai, katteles ny vähä. Ja taas kun kiinnitti keppiin huomiota niin kehuja ja kehoitus mennä maate ja kun menee niin palkka. Ihan hauskalta tehtävältä se vaikutti Mindyn mielestä.

Kakkoskerralla tein silleen että laitoin vaan neljä keppiä pihatielle ja kaks pidin vielä taskussa myöhempää käyttöä varten. Perstuntumalla sanoisin, että kakkostreenillä Mindy vähän vähemmän pureskeli keppejä ja ehkä pikkusen nopeammin reagoi niihin mun maahanmenokehotuksiin. Tässä treenissä koitin kiinnittää huomiota siihen, että Mindy ei nousisi maasta ennen vapautuskäskyä, joten saatoin hokea odota-käskyä päästäkseni kyykystä seisomaan niin että koira makaa edelleen. Kaksi viimeistä keppiä piilotin sitten nurmikolle niin, että olin jättänyt Mindyn istumaan ja katsomaan että mihin mä niitä keppejä vien. Ihan hyvällä fokuksella se lähti niitä mun mielestä etsimään. Ensimmäisellä meni tosi kivasti, ei tyyliin pureskellu ollenkaa ja meni tosi kivasti maahan. Sen jälkeen vähän unohtu taas että ainiin, se oli piilottanu niitä kaks, mutta sain sen sitten etsimään toisenkin kepin vielä. Palkkana kissan märkäruoka. 😀

Jatkan nyt kokeilujani vielä ehkä tällaisina. Toinen vaihtoehto ois tietty se palkkapurkki siellä kepin alla, mut toisaalta äähh… Jotenkin mun logiikalla tällä tyylillä vois tulla paremmin arvoa niille itse kepeille, ettei se opi aluksi etsimään vaan jotain purkkeja. Koitan saada tänään tehtyä taas yhden treenin ja vaikka videoida sen niin vähän näkis itekkin että miltä se näyttää ja keksinkö jotain korjattavaa.

Jäljellä käytiin jälleen eilen. Tehtiin tällä kertaa silleen, että jälki alkoi pellolta, vaihtoi siitä metsäalustalle ja sieltä takaisin pellolle, teki kurvin ja sitten oli loppusuora. Jälleen Elinan tekemä jälki, että mä en ihan täysin tienny missä se meni eikä ollu mun hajunen jälki. Lopussa palkkapurkki maassa. Alustan vaihtuessa oli pienet uoman ylitykset. Vähän niinku pienet ojat siis, mutta kuivat.

Alkupätkällä oli jokseenkin sivutuulta, jonka huomas hyvin että se painoi Mindyä sivuun. Käveli metrin sivussa ja aina ku tuli lihapullan haju, tuli jäljen päältä hakemaan sen ja sit palas taas sinne metrin päähän. Ojan ylitys oli ensimmäinen kerta ikinä ja oli hauska seurata Mindyn toimintaa siinä. Ensin se pysähty, nosti pään ylös ja oli et häh, tähänkö se loppu, sit se käänty ympäri ja jatko nuuskuttamista, löysi jonkun namin siitä vielä (ennenku mä ehdin blokkaamaan) ja sit se loikkas ojasta ylitte ja etti jäljen pään mettän puolella ja jatko matkaa. No problemo. Hyvin selvitti tilanteen itse ilman että tartti sen kummemmin auttaa. 🙂 Toinen ylitys mettästä pellolle tullessa menikin sitten jo vähän jouhevammin.

Loppupellolla iiiihan pikkasen ehkä alkoi jo keskittyminen herpaantua. Loppupäässä epätarkkuutta alkoi olla vähän enemmän ja tuntui että nyt se kävelee suu auki ja vähän hortoillen. Tosi hyvin se kuitenkin selvitti namittomat pätkät niin että emmä oikeen ees tienny että missä siellä oli namituksessa aukot ja missä ei. Lopun purkille kehotin sitä menemään maate, hyvä jos neljännellä käskyllä kuunteli ja meni maahan mutta ilman muuta totta kai siihen sitten palkkasin. Se oli vähän tuollainen kokeilu, että saanko sen maahan jäljellä ja no, pienen säädön jälkeen joo. Positiivista on että ei se ollut purkista yli kävelemässä, varmaan osaks sikskään kun tietty mä rupesin sitten kehumaan siinä kohtaa kauheasti.

Nyt vaan hirrrrrmusesti lisää keppitreeniä niin pääsee joskus kokeilemaan niitä jäljellä.

Linkin takana kaksi videopätkää, toinen loppusuoralta, toinen uoman ylityksestä:

Loppuun kirjoitan vielä itselleni muistiinpanot seuraavaa kertaa varten huomioista Elinan koiralle jälkeä tehdessä. 😀

  • Videoidaan pätkä autolta jäljelle
  • Kulmat paljon kauemmas kepeistä
  • Ei nameja alle 1m päähän kepistä kepin jälkeen
  • Metsässä kokeile mitä koira tekee jos se poistuu jäljeltä, miten koira itse ratkaisee tilanteen
  • Haastavassa maastossa nakkeja tiheämpään, joka 1 / 2 / 3 askeleelle, helpommalla alustalla 4 / 5 / 6 / 7 askeleen välein

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s