Ifa ja haasteena palkattomuus

Turkuun paluun jälkeen treenit oli pitkään jäissä. Nyt täytyis johonkin hallitreeneihin päästä, mutta saa nähdä mitä näillä resursseilla pystytään tekemään. Päättelin, että treenaus oli taas jäissä, koska ittelle ei ole kovin selkeää mitä Ifan kanssa treenaisi. Tuntuu että koko pakka on niin levällään, että oikein tiedä mistä alkaa. Listasin sitten lopulta kolme treenikohdetta:

  • pidempiä palkattomia ketjuja
  • pohje-positio (takana nokka vasemmalle)
  • kierrä-temppu (kiertää mut myötäpäivään)

Pohje-positiota on naksuteltu nyt muutamien treenien verran. Hakeutuminen ja positiossa pysyminen on edelleen tosi paljon kiinni niin käsiavuista kuin mun vartalon asennostakin. Lisäksi herkästi heti kun jätän namin pois apukädestä niin alkaa ilmetä vinoutta. Asteittainen kriteerin nostaminen tuntuu olevan mulle kouluttajana yksi suuri haaste. Ollaan kokeiltu myös tasapainotyynyn / muun etutassutargetin kanssa tuota, mutta ne menee kyllä ihan sähläämiseksi tosi herkästi.

Pidempiä palkattomia ketjuja lähdin aluksi treenaamaan ihan “fiilispohjaisesti” ja yritin katsoa kuluvaa aikaa, mutta siihen ei oikein riitä resurssit samanaikaisesti kun koittaa keskittyä siihen koiraan. Lopulta päädyin kirjoittamaan paperille ylös, että montako temppua teetän putkeen ennen kuin palkkaan. Tässä nousee haasteelliseksi se, että herkästi valitsee setteihin kaikkea paitsi HTM-positioita. No, onhan sekin kotiin päin, mutta… Lisäksi näissä palkattomissa alkoi ilmetä ongelmaa jo 7 tempun ketjuissa. Ifa menee oikeasti niin tiloihin, että se lakkaa vallan kuuntelemasta ja alkaa äännellä. 😀 Interesting. Joten nyt on ajatuksena se, että otetaan purkkipalkka takaisin käyttöön. Sen voimilla kuitenkin kesällä 2018 väännettiin se TK1, niin en tiedä miksi on taas jätetty se pois käytöstä. Täytyy kaivaa muistiinpanot jostain esiin, vähän kerrata että mikä homma ja ottaa purkki takaisin treenikuvioon mukaan.

Kamppailen jatkuvasti myös sen kanssa, että asettaisiko Ifalle jotain tavoitteita, vai antaisiko vaan kokonaan olla. Toisaalta tekis mieli asettaa tavoite ja harkita viikoittaisia treenejä, mutta musta tuntuu että viikottaiset treenit ei oo ikinä vienyt pitkäkestoisesti eteenpäin meitä. Muutaman kerran jälkeen Ifan mieliala tai joku menee aina sellaiseksi, että ne vakiotreenit käy ihan hyödyttömiksi. Se ei ole kovin motivoivaa. Enkä tiedä mikä sen oikein teettää. On tää vaikee laji. 😀 Välillä mietin että pitäisikö ottaa rallykylttejä treenin alle, mutta todetaan nyt tähän että jos me jotain tehdään niin se on sitten se HTM. Rajallisilla resursseilla ei veny kaikkeen.

Yritin myös implementoida start buttonia treenaamiselle. Pohdin pitkään että mikä voisi olla sopiva start button, sellainen mitä koira ei luonnostaan tee kokoajan. Ajattelin sitten, että voisiko se olla kurretempun tekeminen. Ajattelin, että Ifa varmaan hiffais sen 1+1 aika nopeasti, että kurren tekemisestä tulee “okei treenataan!” ja sitten treenataan. Joko mun start button on ihan liian haastava, tai Ifa ei ymmärrä tätä tarjoamisen mahdollisuutta ollenkaan, tai sitten se ei vaan halua treenata koskaan, mutta 15 toistoa ei ole riittänyt tämän mielleyhtymän luomiseen. Googlettelin asiaa vähän lisää ja nyt harkitsen, että voisiko joku alusta/koroke toimia start buttonina, että koiran mennessä siihen alkaisi treenaaminen. Tätä täytyy harkita vielä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s